Κατηγορίες

Πολέντα με μανιτάρια και μυρωδικά από τον Yotam Ottolenghi, σεφ του λονδέζικου Nopi

03/09/2018 00:00, 0 σχόλια

Πολέντα με μανιτάρια και μυρωδικά από τον Yotam Ottolenghi, σεφ του λονδέζικου Nopi
Η πολέντα (βρασμένο καλαμποκίσιο σιμιγδάλι) είναι ένα παραδοσιακό ιταλικό πιάτο, που έχει επιστρέψει δυναμικά στις γκουρμέ κουζίνες τα τελευταία χρόνια. Σε αυτή τη συνταγή του διάσημου ισραηλινού σεφ Yotam Ottolenghi, συνδυάζεται υπέροχα με διάφορα μανιτάρια και μυρωδικά. Για μεγαλύτερη ευκολία, χρησιμοποιείστε πολέντα στιγμής, που θα βρείτε σε μεγάλα σούπερ μάρκετ.

Υλικά
(για 2 άτομα)

4 κ.σ. ελαιόλαδο
350 γρ. ανάμεικτα μεγάλα μανιτάρια, κομμένα στη μέση
2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
1 κ.σ. ψιλοκομμένο εστραγκόν
1 κ.σ. ψιλοκομμένο θυμάρι
1 κ.σ. λάδι τρούφας
500 ml ζωμό λαχανικών
80 γρ. πολέντα στιγμής 
80 γρ.  παρμεζάνα, τριμμένη
30 γρ. βούτυρο
1 κ.γ. ψιλοκομμένο δεντρολίβανο
1 κ.σ. ψιλοκομμένα μυρώνια 
100 γρ. τυρί taleggio, κομμένο σε φέτες (ή γραβιέρα)
αλάτι & φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι



Εκτέλεση
1. Ζεστάνουμε το μισό ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι. Μόλις ζεσταθεί καλά, προσθέτουμε τα μισά μανιτάρια και σοτάρουμε για λίγα λεπτά, μέχρι να ψηθούν ελαφρώς και να δημιουργηθούν σημάδια στην επιφάνειά τους. Τα βγάζουμε από το τηγάνι και επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με τα υπόλοιπα μανιτάρια. Εκτός φωτιάς, βάζουμε όλα τα μανιτάρια στο τηγάνι, προσθέτουμε το σκόρδο, το εστραγκόν, το θυμάρι, το λάδι τρούφας και αλατοπίπερο και τα διατηρούμε ζεστά.
2. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τον ζωμό να βράσει. Σιγά-σιγά προσθέτουμε ανακατεύοντας την πολέντα. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε ανακατεύοντας συνεχώς με μια ξύλινη κουτάλα μέχρι να αρχίσει να χυλώνει η πολέντα (περίπου 5 λεπτά αν χρησιμοποιούμε πολέντα στιγμής).
3. Μόλις είναι έτοιμη, ρίχνουμε την παρμεζάνα, το βούτυρο, το δεντρολίβανο και το μισά μυρώνια, ανακατεύουμε και αλατοπιπερώνουμε. Την απλώνουμε σε ένα πυρίμαχο σκεύος και πασπαλίζουμε την επιφάνεια με το τυρί. Τη βάζουμε κάτω από ζεστό γκριλ μέχρι να λιώσει το τυρί. Τη βγάζουμε από τον φούρνο, προσθέτουμε από πάνω τα μανιτάρια μαζί με τους χυμούς τους και τη βάζουμε ξανά στον ζεστό φούρνο για 1 λεπτό. Τη σερβίρουμε ζεστή γαρνίροντας με τα υπόλοιπα μυρώνια.




Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;