Κατηγορίες

Πίτα του βοσκού από τον Gordon Ramsay

Πίτα του βοσκού από τον Gordon Ramsay
H διάσημη αγγλική πίτα Shepherd's pie, ή αλλιώς πίτα του βοσκού, σε συνταγή του κορυφαίου βρετανού σεφ. Πλούσια σε γεύση και πολύ χορταστική, ταιριάζει ωραία τόσο στο καθημερινό όσο και σε ένα γιορτινό τραπέζι. Προσαρμόστε την στα γούστα σας προσθέτοντας φρέσκα λαχανικά της αρεσκείας σας.

Υλικά
(για 4 άτομα)

500 γρ. αρνίσιο ή μοσχαρίσιο κιμά
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1,5 κιλό πατάτες, καθαρισμένες
4 κ.σ. βούτυρο
2 κρόκους αυγών
1 μεγάλο καρότο, τριμμένο
1 μεγάλο κρεμμύδι, τριμμένο
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
1 φλιτζάνι ζωμό κότας
2 κ.σ. Worcestershire σος
1 1/2 κ.γ. τοματοπελτέ
2 κλαράκια φρέσκο θυμάρι
1 κλαράκι φρέσκο δεντρολίβανο
1 φλιτζάνι κόκκινο κρασί
3/4 φλιτζανιού γάλα
6 κ.σ. τριμμένη παρμεζάνα
αλάτι & φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι



Εκτέλεση
1. Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τον κιμά σε δυνατή φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να πάρει καφετί χρώμα. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και το καρότο και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε και τη Worcestershire σος, τον τοματοπελτέ και τα μυρωδικά  και συνεχίζουμε το μαγείρεμα ανακατεύοντας για 3-4 λεπτά. Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί. Προσθέτουμε το ζωμό και αφήνουμε να βράσει μέχρι να δέσει η σάλτσα.
2. Εν τω μεταξύ βράζουμε τις πατάτες σε αλατισμένο νερό μέχρι να μαλακώσουν. Μόλις είναι έτοιμες, τις στραγγίζουμε και τις πολτοποιούμε σε ένα μπολ με την πρέσα του πουρέ. Προσθέτουμε τους κρόκους, το βούτυρο και το γάλα και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε 2 κ.σ. παρμεζάνα και όσο αλατοπίπερο θέλουμε και ανακατεύουμε. Θέλουμε έναν σφιχτό πουρέ.
3. Στρώνουμε τον κιμά σε ένα πυρέξ και από πάνω απλώνουμε τον πουρέ. Πασπαλίζουμε την επιφάνεια με το υπόλοιπο τυρί και με ένα πιρούνι δημιουργούμε κύματα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 20 λεπτά μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.




Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;