Κατηγορίες

Ομελέτα με κανθαρέλες και σάλτσα μυρωδικών από τον Thomas Keller

03/09/2018 02:00, 0 σχόλια

Ομελέτα με κανθαρέλες και σάλτσα μυρωδικών από τον Thomas Keller
Γκουρμέ ομελέτα με ένα μόνο αυγό και άγρια μανιτάρια που της δίνουν μια ντελικάτη, πλούσια γεύση. Μία συνταγή του διάσημου αμερικανού σεφ Thomas Keller που αξίζει να δοκιμάσετε!

Υλικά
(για 4 άτομα)

4 μεγάλα αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
2 1/2 φλιτζάνια φύλλα μαϊντανού
2 φλιτζάνια σχοινόπρασο, σε κομμάτια
1 φλιτζάνι φύλλα από μυρώνια
1/2 φλιτζάνι φύλλα εστραγκόν
3/4 φλιτζανιού νερό
2 κ.σ. + 1 κ.γ. ανάλατο βούτυρο
1 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
120 γρ. μανιτάρια κανθαρέλες, σε κομμάτια
1 κ.σ. κρεμ φρες
1/2 κ.γ. φυτικό λάδι
αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι



Εκτέλεση

1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 130 βαθμούς. Βάζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό να βράσει. Ετοιμάζουμε ένα μπολ με παγωμένο νερό.
2. Ετοιμάζουμε τη σάλτσα μυρωδικών: βάζουμε όλα τα μυρωδικά στο βραστό νερό για 4 λεπτά. Τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και τα βάζουμε στο μπολ με το παγωμένο νερό. Τα στεγνώνουμε σε χαρτί κουζίνας. Τα βάζουμε στο μπλέντερ μαζί με 3/4 φλιτζανιού νερό και χτυπάμε μέχρι να γίνουν πουρές. Αλατίζουμε.
3. Σε ένα τηγάνι λιώνουμε 1 κ.σ. από το βούτυρο. Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσει, περίπου 2 λεπτά. Προσθέτουμε τα μανιτάρια, αλατίζουμε και μαγειρεύουμε ανακατεύοντας για περίπου 8 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Αποσύρουμε από τη φωτιά, ανακατεύουμε μέσα την κρεμ φρες και κρατάμε το μείγμα ζεστό. 
4. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι (που να μπαίνει και στον φούρνο) λιώνουμε 1 κ.γ. βούτυρο μαζί με το λάδι σε μέτρια φωτιά. Σε ένα μικρό μπολ χτυπάμε το ένα αυγό με μία πρέζα αλάτι. Το ρίχνουμε στο τηγάνι και μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να αρχίσει να γίνεται η ομελέτα, περίπου 10 δευτερόλεπτα. Μεταφέρουμε το τηγάνι στον φούρνο για περίπου 1 λεπτό μέχρι να γίνει η ομελέτα. Μεταφέρουμε με προσοχή την ομελέτα σε ένα πιάτο και βάζουμε 1 κ.σ. από το μείγμα με τα μανιτάρια στο κέντρο της. Διπλώνουμε τις δύο πλευρές της ομελέτας πάνω από τα μανιτάρια και βάζουμε 1 κ.σ. από τη σος μυρωδικών στο πλάι. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία για τα υπόλοιπα 3 αυγά.




Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;