Κατηγορίες

Γρανίτα Gin & Tonic από τον Marcus Wareing, σεφ του λονδρέζικου «The Gilbert Scott»

06/07/2017 01:00, 0 σχόλια

Γρανίτα Gin & Tonic από τον Marcus Wareing, σεφ του λονδρέζικου «The Gilbert Scott»
Απολαμβάνουμε το αγαπημένο μας gin & tonic σε μορφή γρανίτας και εντυπωσιάζουμε τους φίλους μας σε βραδινές μαζώξεις στη βεράντα. Μια υπέροχη ιδέα από τον "αστεράτο" Βρετανό σεφ Marcus Wareing, ιδιοκτήτη των περίφημων εστιατορίων The Gilbert Scott και Marcus (At The Berkeley) στο Λονδίνο.

Υλικά

(για 8 μερίδες)

100 ml νερό
200 γρ. ζάχαρη ψιλή
150 ml τζιν
500 ml τόνικ
2 λεμόνια, το χυμό τους



Εκτέλεση
1. Ζεστάνουμε το νερό με τη ζάχαρη για περίπου 5 λεπτά μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Προσθέτουμε το τζιν, το χυμό από τα λεμόνια και το τόνικ. Αποσύρουμε το μείγμα από τη φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου. Βάζουμε το μείγμα σε μεταλλικό δοχείο στην κατάψυξη για 2 ώρες.
2. Ανά μία ώρα το βγάζουμε από την κατάψυξη και χτυπάμε να αφρατέψει. Πριν τη σερβίρουμε, «σπάμε» τη γρανίτα με ένα πιρούνι για να αποκτήσει πιο μαλακή υφή.

Πηγή: www.greatbritishchefs.com




Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;