Κατηγορίες

Φουσίλι με πέστο από τον Massimo Bottura

Φουσίλι με πέστο από τον Massimo Bottura
Εύκολη, γρήγορη και πεντανόστιμη συνταγή από τον Massimo Bottura, σεφ της εμβληματικής Osteria Francescana στη Μόντενα της Ιταλίας, που αναδείχθηκε το καλύτερο εστιατόριο του κόσμου για το 2016. Ξεφεύγοντας από την παραδοσιακή φόρμουλα βασιλικός-κουκουνάρι, ο Bottura χρησιμοποιεί ψίχουλα ψωμιού και διάφορα μυρωδικά για να φτιάξει ένα πέστο πιο ελαφρύ και γεμάτο γεύση.

Υλικά
(για 4-6 άτομα)

1 πακέτο ζυμαρικά φουσίλι
4 σκελίδες σκόρδο
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο 
 ½ φλιτζάνι ψίχουλα από ψίχα μπαγιάτικου ψωμιού
 2 κ.σ. παγωμένο νερό
 3 φλιτζάνια διάφορα μυρωδικά ανάμεικτα (όπως βασιλικό, μαϊντανό, δυόσμο)
1½ φλιτζάνια τριμμένο Parmigiano Reggiano συν έξτρα για το σερβίρισμα
αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι



Εκτέλεση
1. Βάζουμε μια κατσαρόλα με νερό να βράσει. Στο μπλέντερ, χτυπάμε το σκόρδο και προσθέτουμε λίγο-λίγο το ελαιόλαδο. Προσθέτουμε τα ψίχουλα ψωμιού, 1 κ.σ. παγωμένο νερό και τα μυρωδικά και χτυπάμε μέχρι να πάρουμε μια λεία πάστα. Προσθέτουμε λίγο επιπλέον νερό αν θέλουμε να την αραιώσουμε. Προσθέτουμε το τυρί και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να δημιουργηθεί μια πηχτή σάλτσα με ζωηρό πράσινο χρώμα. Αλατοπιπερώνουμε.
2. Βράζουμε τα ζυμαρικά σε άφθονο αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας μέχρι να γίνουν al dente. Τα σουρώνουμε και κρατάμε 1 φλιτζάνι από το νερό στο οποίο έβρασαν.
3. Βάζουμε τα 3/4 του φλιτζανιού από το νερό των ζυμαρικών σε ένα μεγάλο τηγάνι σε δυνατή φωτιά. Μόλις αρχίσει να βράσει, το κατεβάζουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τα 3/4 φλιτζανιού της σάλτσας και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε τα ζυμαρικά και ανακατεύουμε να καλυφθούν καλά από τη σάλτσα. Προσθέτουμε περισσότερο πέστο και νερό αν χρειάζεται. Πασπαλίζουμε, αν θέλουμε, με έξτρα παρμεζάνα και σερβίρουμε.




Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;