Κατηγορίες

Τα λαζάνια του σταρ-σεφ Emeril Lagasse

11/06/2018 07:00, 0 σχόλια

Τα λαζάνια του σταρ-σεφ Emeril Lagasse
Ποιος μπορεί να πει όχι σε ένα λαχταριστό πιάτο λαζάνια με κιμά και τυριά; Σας έχουμε μία από τις καλύτερες συνταγές του σούπερ-σταρ σεφ Emeril Lagasse, ιδιοκτήτη 13 εστιατορίων στην Αμερική, συγγραφέα μαγειρικών βιβλίων και τηλεοπτική περσόνα. Θα τα λατρέψετε!

Υλικά
(για 12-16 μερίδες)

1 πακέτο λαζάνια
2 φλιτζάνια φρέσκια ρικότα ή ανθότυρο
200 γρ. τριμμένο τυρί Provolone
200 γρ. τριμμένη μοτσαρέλα
200 γρ. τριμμένο τυρί Romano
1 αυγό
1/4 φλιτζανιού γάλα
1 κ.σ. φύλλα φρέσκου βασιλικού, κομμένα σε λεπτές λωρίδες
1 κ.σ. ψιλοκομμένο σκόρδο
200 γρ. τριμμένο Parmigiano Reggiano
αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για τη σάλτσα κιμά
2 κ.σ. ελαιόλαδο
300 γρ. μοσχαρίσιο κιμά
150 γρ. χοιρινό κιμά
2 φλιτζάνια ψιλοκομμένα κρεμμύδια
1/2 φλιτζάνι ψιλοκομμένο σέλερι
1/2 φλιτζάνι ψιλοκομμένο καρότο
2 κ.σ. ψιλοκομμένο σκόρδο
800 γρ. αποφλοιωμένες, ψιλοκομμένες ντομάτες
1 μικρή κονσέρβα ντοματοπελτέ
4 φλιτζάνια ζωμό κρέατος
2 κλωναράκια φρέσκο θυμάρι
2 φύλλα δάφνης
2 κ.γ. ξερή ρίγανη
2 κ.γ. ξερό βασιλικό
60 γρ. τυρί Parmigiano Reggiano
αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι



Εκτέλεση

1. Ετοιμάζουμε τη σάλτσα με τον κιμά: Ζεσταίνουμε το λάδι σε μια μεγάλη κατσαρόλα. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τους δύο κιμάδες. Αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε τους κιμάδες στην κατσαρόλα και τσιγαρίζουμε για 5-6 λεπτά. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σέλινο και το καρότο. Αλατοπιπερώνουμε. Μαγειρεύουμε για 4-5 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν  τα λαχανικά. Προσθέτουμε το σκόρδο και τη ντομάτα και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 2-3 λεπτά. Ανακατεύουμε τον πελτέ με το ζωμό και τον προσθέτουμε στην κατσαρόλα. Προσθέτουμε το θυμάρι, τα φύλλα δάφνης, τη ρίγανη και το βασιλικό και ανακατευθούμε καλά. Φέρνουμε σε βρασμό, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να σιγοβράσει για περίπου 2 ώρες. Ανακατεύουμε κατά διαστήματα και προσθέτουμε νερό αν χρειάζεται. Στα τελευταία 30 λεπτά του μαγειρέματος, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε μέσα το τυρί. Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά.
2. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε καλά τα τέσσερα πρώτα τυριά με το αυγό, το γάλα, το βασιλικό και το σκόρδο. Αλατοπιπερώνουμε.
3. Απλώνουμε 2 1/2 φλιτζάνια από τη σάλτσα σε ένα πυρέξ, Πασπαλίζουμε με το 1/4 του τριμμένου τυριού, καλύπτουμε με το 1/4 από τα λαζάνια και απλώνουμε από πάνω το 1/4 του μείγματος με τα τυριά. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με τα υπόλοιπα υλικά, καλύπτοντας την επιφάνεια με την υπόλοιπη σάλτσα.
4. Βάζουμε το ταψί στο φούρνο και ψήνουμε για 45 λεπτά με 1 ώρα. Αφήνουμε το φαγητό να σταθεί για 10 λεπτά πριν κόψουμε σε μερίδες και σερβίρουμε.




Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;