Κατηγορίες

Cheesecake μοτσαρέλα από τη Rosanna Marziale, σεφ του Le Colonne στην Caserta της Ιταλίας

Cheesecake μοτσαρέλα από τη Rosanna Marziale, σεφ του Le Colonne στην Caserta της Ιταλίας
Αγαπάτε τα πρωτότυπα γλυκά και τους γευστικούς πειραματισμούς; Τι θα λέγατε για ένα δροσερό cheesecake με πλούσια γεύση από μοτσαρέλα και υπέροχη σάλτσα από μούρα; Η συνταγή είναι της σεφ Rosanna Marziale, γνωστής και ως «βασίλισσα της μοτσαρέλας», η οποία διευθύνει με επιτυχία εδώ και 20 χρόνια το βραβευμένο εστιατόριο «Le Colonne» στην ιταλική πόλη Caserta.

Υλικά

(για 4 άτομα)

Για τη βάση

150 γρ. μπισκότα σοκολάτας
80 γρ. βούτυρο, λιωμένο

Για την κρέμα

300 γρ. μοτσαρέλα, κομμένη σε μικρά κομμάτια
150γρ. κρέμα γάλακτος
100 γρ. ζάχαρη άχνη
8 γρ. ζελατίνη, μαλακωμένη σε κρύο νερό
1 λεμόνι, το χυμό του
1 κλαράκι βανίλια

Για τη σος

300 γρ. βατόμουρα
20 γρ. ζάχαρη άχνη



Εκτέλεση

1. Για τη βάση: Βάζουμε τα μπισκότα στο μούλτι και χτυπάμε μέχρι να γίνουν ψίχουλα. Σε ένα μπολ, τα ανακατεύουμε με το βούτυρο.
2. Στρώνουμε λαδόκολλα σε ένα ταψί και βάζουμε επάνω 4 στρογγυλά τσέρκια ζαχαροπλαστικής διαμέτρου 7 εκ. περίπου. Χωρίζουμε τα μείγμα για τη βάση στα τσέρκια και με το πίσω μέρος ενός κουταλιού πιέζουμε για να δημιουργηθεί μία στρώση (περίπου μισό εκατοστό σε πάχος). Βάζουμε προσεκτικά το ταψί στο ψυγείο για να σφίξουν οι βάσεις. Εναλλακτικά, μπορούμε να φτιάξουμε ένα μεγάλο cheesecase χρησιμοποιώντας μία φόρμα με αποσπώμενο πάτο.
3. Για την κρέμα: Στεγνώνουμε την μοτσαρέλα από τα υγρά της, τη βάζουμε στο μπλέντερ και χτυπάμε μέχρι να γίνει κρεμώδης. Προσθέτουμε 50 γρ. ζάχαρη άχνη, μαζί με το χυμό λεμονιού και τη βανίλια και ανακατεύουμε να συνδυαστούν.
4. Βγάζουμε τη ζελατίνη από το νερό και στραγγίζουμε στύβοντάς την ελαφρώς με τα χέρια. Τη ζεσταίνουμε με περίπου 2 κ.σ. από την κρέμα γάλακτος μέχρι να λιώσει και στη συνέχεια την ανακατεύουμε με τη μοτσαρέλα.
5. Χτυπάμε την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος μέχρι να σχηματιστούν απαλές κορυφές και στη συνέχεια την ανακατεύουμε απαλά με τη μοτσαρέλα και τα υπόλοιπα 50 γρ. από τη ζάχαρη άχνη.
6. Μοιράζουμε το μείγμα πάνω από τη βάση και το βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες ή όλο το βράδυ για να σφίξει.
7. Για τη σάλτσα: Σε ένα μικρό κατσαρολάκι, ζεσταίνουμε ελαφρά τα βατόμουρα με 20 γρ. ζάχαρη άχνη μέχρι να διαλυθούν. Διατηρούμε τη σάλτσα στο ψυγείο μέχρι να τη χρειαστούμε.
8. Ξεφορμάρουμε το cheesecake, προσθέτουμε κουταλιές από τη σάλτσα στην επιφάνεια και σερβίρουμε.

Πηγή: www.greatitalianchefs.com




Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;