Κατηγορίες

Σαλάτα Νισουάζ μέσα σε κρέπα από τον Alexandre Nicolas, σεφ του Rivea London

Σαλάτα Νισουάζ μέσα σε κρέπα από τον Alexandre Nicolas, σεφ του Rivea London
Η σαλάτα Rivea είναι το πιάτο-σήμα κατατεθέν του Alexandre Nicolas στο φημισμένο εστιατόριο του Bulgari Hotel, στην καρδιά του Λονδίνου. Πρόκειται για μια συνταγή που συνδυάζει δύο γεύσεις: τα υλικά της διάσημης σαλάτας Νισουάζ τυλίγονται σε ένα είδος κρέπας που ονομάζεται socca και φτιάχνεται από ρεβιθάλευρο και ελαιόλαδο. Μια πρωτότυπη ιδέα για καλοκαιρινά γεύματα και πικνίκ.

Υλικά
(για 4 άτομα)

Για τη σαλάτα
1 μαρούλι, πλυμένο και κομμένο σε λωρίδες
1 κόκκινη πιπεριά, κομμένη σε λεπτές λωρίδες
30 γρ. ντοματίνια τσέρι, κομμένα σε τέταρτα
1 αγγούρι, κομμένο σε λωρίδες
10 γρ. μαύρες ελιές, κομμένες στη μέση
1/2 ματσάκι μαϊντανό, τα φύλλα του ψιλοκομμένα
1/2 ματσάκι βασιλικό, τα φύλλα του ψιλοκομμένα
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 λεμόνι, το χυμό του
2 αυγά σφιχτοβρασμένα, κομμένα σε φέτες
5 γρ. αντζούγια από κονσέρβα, στραγγισμένη και κομματιασμένη
20 γρ. τόνο σε λάδι, στραγγισμένο και κομματιασμένο
αλάτι & άσπρο πιπέρι

Για την κρέπα (socca)
150 γρ. αλεύρι ρεβιθιού
450 γρ. νερό
1 κ.σ. ελαιόλαδο
5 γρ. αλάτι



Εκτέλεση
1. Ετοιμάζουμε τη ζύμη για τις κρέπες: Βάζουμε το αλεύρι σε ένα μπολ και το ανακατεύουμε με το νερό, το αλάτι και το ελαιόλαδο. Αφήνουμε το μείγμα να ξεκουραστεί σε θερμοκρασία δωματίου για 1 ώρα.
2. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά για τη σαλάτα.
3. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι που μπαίνει και στο φούρνο, ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο. Βάζουμε μια μικρή ποσότητα ζύμης και ψήνουμε μέχρι να δούμε να βγάζει φουσκάλες στην επιφάνεια και το κάτω μέρος να αρχίσει να ροδίζει. Μεταφέρουμε τότε το τηγάνι στο φούρνο στους 220 βαθμούς για 3 λεπτά. Το βγάζουμε από το φούρνο και γυρίζουμε την κρέπα από την άλλη πλευρά. Το βάζουμε ξανά στο μάτι της κουζίνας για 30 δευτερόλεπτα. Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία φτιάχνοντας 8 κρέπες (δεν τις βάζουμε τη μία πάνω στην άλλη).
4. Περιχύνουμε τη σαλάτα με το ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού και πασπαλίζουμε με αλατοπίπερο κατά βούληση. Μοιράζουμε τη σαλάτα στις ζεστές κρέπες, τυλίγουμε και σερβίρουμε.

Πηγή: rivealondon.com




Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;