Κατηγορίες

Ψητά ρεβίθια με μέλι και κανέλα από τον Bobby Flay

23/07/2018 13:00, 0 σχόλια

Ψητά ρεβίθια με μέλι και κανέλα από τον Bobby Flay
Ξεμείνατε από ιδέες και συνταγές για ρεβίθια; Τι λέτε για ένα απολαυστικό και υγιεινό γλυκό σνακ με καραμελωμένα ρεβίθια, αρωματισμένα με κανέλα; Μια ενδιαφέρουσα συνταγή από τον διάσημο Αμερικανό σεφ και ιδιοκτήτη 5 εστιατορίων σε Νέα Υόρκη, Λας Βέγκας και Μπαχάμες.

Υλικά
(για 2 άτομα)

2 φλιτζάνια ρεβίθια βρασμένα
1 κ.σ. φυτικό λάδι
1 πρέζα αλάτι
1/2 κ.γ. κανέλα
1 κ.σ. μέλι



Εκτέλεση

1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190 βαθμούς.
2. Στραγγίζουμε τα ρεβίθια, τα ρίχνουμε σε ένα μπολ μαζί με το λάδι και το αλάτι και ανακατεύουμε να καλυφθούν.
3. Κρατάμε το μπολ στην άκρη (χωρίς να το καθαρίσουμε από το λάδι) και απλώνουμε τα ρεβίθια ομοιόμορφα σε ένα ταψί στο οποίο έχουμε στρώσει λαδόκολλα. Ψήνουμε για 20 λεπτά, ανακινούμε το ταψί και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 20 λεπτά ακόμη. Βγάζουμε το ταψί το φούρνο και αφήνουμε τα ρεβίθια για κρυώσουν για λίγο.
4. Ρίχνουμε το μέλι και την κανέλα στο μπολ που κρατήσαμε και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε τα ψημένα ρεβίθια και ανακατεύουμε να καλυφθούν καλά με το μέλι. Ξαναβάζουμε τα ρεβίθια στο ταψί και συνεχίζουμε το ψήσιμο μέχρι να ροδίσουν και γίνουν τραγανά, περίπου 8 λεπτά.
5. Τα βγάζουμε από το φούρνο, αφήνουμε να κρυώσουν καλά και σερβίρουμε.




Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;