Κατηγορίες

Το κυριακάτικο ψητό κοτόπουλο της Hélène Darroze, σεφ στο ξενοδοχείο The Connaught του Λονδίνου

Το κυριακάτικο ψητό κοτόπουλο της Hélène Darroze, σεφ στο ξενοδοχείο The Connaught του Λονδίνου
Πώς φτιάχνει το ψητό κοτόπουλο η καλύτερη γυναίκα σεφ του κόσμου; Δείτε τη συνταγή και δοκιμάστε το όπως σερβίρεται στο εστιατόριό της στο θρυλικό λονδρέζικο ξενοδοχείο The Connaught.

Υλικά

(για 6 άτομα)

1 ολόκληρο κοτόπουλο, περίπου 1,8 κιλά
250 γρ. ξερό ψωμί
8 σκελίδες σκόρδο
2 κλωναράκια θυμάρι
3 φύλλα δάφνης
50 γρ. λίπος πάπιας
αλάτι & πιπέρι



Εκτέλεση
1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190 βαθμούς. Κόβουμε το ψωμί σε μεγάλους κύβους, περίπου 3 εκατοστά σε διάμετρο. Καθαρίζουμε 2 σκελίδες σκόρδο και τρίβουμε με αυτές τους κύβους του ψωμιού.
2. Αλατοπιπερώνουμε εσωτερικά το κοτόπουλο. Γεμίζουμε το κοτόπουλο με τους κύβους ψωμιού, 4 σκελίδες σκόρδο, 1 κλωνάρι θυμάρι και 2 φύλλα δάφνης. 
3. Το βάζουμε σε ένα ταψί, πασπαλίζουμε με αλατοπίπερο και το αλείφουμε εξωτερικά με το λίπος πάπιας. Προσθέτουμε το υπόλοιπο σκόρδο και τα μυρωδικά στο δίσκο.
4. Βάζουμε το ταψί στο φούρνο και ψήνουμε στους 190 βαθμούς για 15 λεπτά. Στη συνέχεια μειώνουμε τη θερμοκρασία στους 160 βαθμούς και ψήνουμε για ακόμη 30 έως 35 λεπτά, αλείφοντας συνεχώς το κοτόπουλο με τους χυμούς του αν φαίνεται πολύ ξερό. Μόλις είναι έτοιμο, το βγάζουμε σε σχάρα να ξεκουραστεί για 15 λεπτά. Κρατάμε στην άκρη τους χυμούς του ψησίματος.
5. Το κόβουμε, το σερβίρουμε με τη γέμισή του και περιχύνουμε με τους χυμούς ψησίματος.




Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;