Κατηγορίες

Μπρουσκέτες με αγκινάρες από τον Mario Batali

17/03/2017 20:00, 0 σχόλια

Μπρουσκέτες με αγκινάρες από τον Mario Batali
Πολύ νόστιμο ορεκτικό για τους φίλους της αγκινάρας. Μπορεί το καθάρισμά τους να απαιτεί λίγη γνώση, όμως τώρα βρίσκονται στην καλύτερη εποχή τους και μπορούμε να τις αξιοποιήσουμε στο έπακρο.

Υλικά

(για 4-6 άτομα)

6 μεγάλες αγκινάρες, καθαρισμένες και κομμένες στη μέση
1/4 φλιτζανιού ε.π. ελαιόλαδο συν λίγο περισσότερο για το σερβίρισμα
10 σκελίδες σκόρδο
1 κόκκινο κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές φέτες
1 λεμόνι, κομμένο σε φέτες, χωρίς τους σπόρους
1 ματσάκι δυόσμο, ψιλοκομμένο
2 φλιτζάνια λευκό ξηρό κρασί
1½ φλιτζάνια νερό
1 κ.γ. νιφάδες καυτερής πιπεριάς
2 κ.σ. ξύσμα πορτοκαλιού
2 φραντζόλες ψωμί της αρεσκείας σας, κομμένες σε χοντρές φέτες
αλάτι & φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι



Εκτέλεση

1. Καθαρίζουμε τις αγκινάρες: Αφαιρούμε τα εξωτερικά σκληρά φύλλα, τις κόβουμε στη μέση και αφαιρούμε τα χνούδια από το κέντρο. Αφού τις καθαρίσουμε, τις κρατάμε σε ένα μεγάλο μπολ με νερό και λεμόνι για να μη μαυρίσουν.
2. Σε ένα μεγάλο τηγάνι, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και προσθέτουμε το σκόρδο, το κρεμμύδι, το λεμόνι και τον ψιλοκομμένο δυόσμο. Τοποθετούμε τις αγκινάρες με την κομμένη πλευρά προς τα κάτω στο τηγάνι. Αλατίζουμε.
3. Προσθέτουμε το κρασί και νερό μέχρι σχεδόν να καλύψουν τις αγκινάρες. Ρίχνουμε και τις νιφάδες πιπεριάς. Βάζουμε τη φωτιά στο δυνατό και φέρνουμε σε βρασμό. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε και αφήνουμε να μαγειρευτούν για 20 λεπτά ή μέχρι να είναι μαλακές όταν τρυπιούνται με ένα μαχαίρι.
4. Βγάζουμε τις αγκινάρες με τρύπια κουτάλα σε ένα πιάτο. Πασπαλίζουμε με ξύσμα πορτοκαλιού, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και περιχύνουμε με λίγο ελαιόλαδο. Τις σερβίρουμε πάνω σε ψημένες φέτες ψωμιού.

Πηγή: www.mariobatali.com




Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;