Κατηγορίες

Το χούμους του διάσημου Ισραηλινού σεφ Michael Solomonov

Το χούμους του διάσημου Ισραηλινού σεφ Michael Solomonov
Φτιάξτε ένα υγιεινό και φοβερά γευστικό ανατολίτικο ντιπ με ρεβίθια και ταχίνι για να αλείψετε ένα σάντουιτς ή απλά να το απολαύσετε με ψημένες πιτούλες. Η κλασική συνταγή του Michael Solomonov, σεφ του εστιατορίου Zahav στη Φιλαδέλφεια των ΗΠΑ, έχει κερδίσει κοινό και πολλούς κριτικούς γεύσης που υποστηρίζουν ότι πρόκειται για ένα από τα νοστιμότερα χούμους που έχουν δοκιμάσει ποτέ.

Υλικά
(για 4 φλιτζάνια)

1 φλιτζάνι ρεβίθια
2 κ.γ. μαγειρική σόδα
χυμό από 1 1/2 μεγάλο λεμόνι
2-4 σκελίδες σκόρδο, τριμμένο
1 3/4 κ.γ. χοντρό αλάτι
1 φλιτζάνι ταχίνι
1/2 κ.γ. κύμινο
πάπρικα για γαρνιτούρα
ελαιόλαδο για γαρνιτούρα
φρέσκο μαιντανό ψιλοκομμένο για γαρνιτούρα



Εκτέλεση
1. Από την προηγούμενη νύχτα, μουλιάζουμε τα ρεβίθια σε ένα μπολ με κρύο νερό και 1 κ.γ. σόδα.
2. Την επομένη, τα ξεπλένουμε και τα στραγγίζουμε.
3. Τα βάζουμε σε μια μέτρια κατσαρόλα, καλύπτουμε με νερό, προσθέτουμε 1 κ.γ. σόδα και φέρνουμε σε βρασμό σε δυνατή φωτιά. Χαμηλώνουμε την ένταση της φωτιάς και τα αφήνουμε να βράσουν μέχρι να μαλακώσουν αρκετά, για μία με μιάμιση ώρα. Τα σουρώνουμε.
4. Όσο βράζουν τα ρεβίθια, χτυπάμε στο μπλέντερ το χυμό λεμονιού, το σκόρδο και 1/4 κ.γ. αλάτι. Αφήνουμε το μείγμα να καθίσει για 10 λεπτά. Προσθέτουμε το ταχίνι, το υπόλοιπο αλάτι και το κύμινο και χτυπάμε μέχρι να προκύψει μια παχύρευστη πάστα. Με το μπλέντερ σε λειτουργία, προσθέτουμε 1/3 με 2/3 φλιτζανιού παγωμένο νερό, λίγο-λίγο, μέχρι να έχουμε μια ωραία, κρεμώδη υφή.
5. Προσθέτουμε τα ζεστά ρεβίθια στο μπλέντερ και χτυπάμε μέχρι το μείγμα να γίνει πολύ κρεμώδες και αφράτο, προσθέτοντας λίγο νερό αν χρειάζεται. Δοκιμάζουμε και προσθέτουμε περισσότερο αλάτι αν θέλουμε, χυμό λεμονιού και κύμινο.
6. Για να σερβίρουμε, απλώνουμε το χούμους σε ένα πιάτο, πασπαλίζουμε με πάπρικα, περιχύνουμε με λίγο ελαιόλαδο και γαρνίρουμε με μαϊντανό.




Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;