Κατηγορίες

Χοιρινά παϊδάκια με σάλτσα BBQ από τον James Martin, σεφ του «James Martin Manchester»

Χοιρινά παϊδάκια με σάλτσα BBQ από τον James Martin, σεφ του «James Martin Manchester»
Λαχταριστά χοιρινά παϊδάκια, γλασαρισμένα με σπιτική σάλτσα μπάρμπεκιου. Γίνονται στο φούρνο αλλά και στην ψησταριά. Μια εύκολη συνταγή του διάσημου βρετανού σεφ James Martin.

Υλικά
(για 6 άτομα)

1.8 με 2 κιλά χοιρινά παϊδάκια (spare ribs)
2 κ.σ. ελαιόλαδο
2 κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
4 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
2 κόκκινες καυτερές πιπεριές τσίλι, ψιλοκομμένες
2 κ.γ. μαραθόσπορο
120 γρ. καστανή ζάχαρη
100 ml σκούρα σάλτσα σόγιας
600 ml κέτσαπ
αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι



Εκτέλεση
1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Βάζουμε τα παϊδάκια σε ένα ταψί και ψήνουμε για 30 περίπου λεπτά μέχρι να ψηθούν εσωτερικά.
2. Στο μεταξύ, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μια μικρή κατσαρόλα. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και σοτάρουμε μέχρι να βγάλουν το άρωμά τους. Προσθέτουμε την πιπεριά τσίλι, το μαραθόσπορο και την καστανή ζάχαρη και μαγειρεύουμε ανακατεύοντας μέχρι να λιώσει ζάχαρη. Προσθέτουμε τη σάλτσα σόγιας και την κέτσαπ. Αλατοπιπερώνουμε. Βράζουμε για 5 λεπτά ή μέχρι να πήξει η σάλτσα. Αποσύρουμε τη σάλτσα τη φωτιά και την αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.
3. Όταν τα παϊδάκια έχουν ψηθεί μέσα, τα βγάζουμε από το φούρνο και τα αλείφουμε καλά με τη μισή σάλτσα, αφήνοντας την υπόλοιπη για το σερβίρισμα.
4. Τα ξαναβάζουμε στο φούρνο και ψήνουμε για ακόμη 10 λεπτά μέχρι να καραμελώσει η επιφάνεια. Τα σερβίρουμε με την υπόλοιπη σάλτσα στο πλάι. Για ψήσιμο στο μπάρμπεκιου, ακολουθούμε τη διαδιακασία μέχρι το τέλος του 2ου βήματος. Στη συνέχεια, τα αλείφουμε με τη σάλτσα και τα ψήνουμε σε προθεσμασμένο μπάρμπεκιου (δεν πρέπει να έχουν άμεση επαφή με τη φωτιά).




Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;