Κατηγορίες

Στήθος πάπιας με μπαχαρικά και πορτοκάλι από τον Eric Ripert, σεφ του Le Bernardin στη Νέα Υόρκη

30/12/2016 15:00, 0 σχόλια

Στήθος πάπιας με μπαχαρικά και πορτοκάλι από τον Eric Ripert, σεφ του Le Bernardin στη Νέα Υόρκη
Κρούστα από μπαχαρικά, γλάσο από πορτοκάλι και μέλι και καρότα αρωματισμένα με κύμινο δίνουν μια ιδιαίτερη γεύση σε αυτό το υπέροχο πιάτο με στήθος πάπιας. Μια συνταγή από τον Eric Ripert, έναν σεφ-μύθο για την νεοϋορκέζικη σκηνή.

Υλικά

(για 4 άτομα)

4 στήθη πάπιας χωρίς κόκαλο
½ κ.γ. γλυκάνισο τριμμένο
½ κ.γ. κύμινο
1 κ.γ. κόλιανδρο τριμμένο
½ κ.γ. άσπρο πιπέρι
1 πρέζα καγιέν
1 κ.σ. λάδι canola
2 κρεμμυδάκια, καθαρισμένα και κομμένα σε λεπτές φέτες
1 κ.σ. μέλι
½ φλιτζάνι χυμό πορτοκαλιού
¼ φλιτζανιού χυμό λεμονιού
2 κ.σ. βούτυρο
αλάτι

Για τα αρωματικά καρότα

700 γρ. καρότα baby, καθαρισμένα
2 κ.σ. βούτυρο
1 κ.γ. μέλι
1 κ.γ. κύμινο
1 πρέζα καγιέν
1/2 λεμόνι
αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι



Εκτέλεση

1. Σε ένα μεγάλο τηγάνι, βάζουμε τα καρότα μαζί με το βούτυρο, το μέλι και περίπου 1/3 φλιτζανιού νερό. Ζεσταίνουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, πασπαλίζουμε με το κύμινο, το καγιέν, το αλάτι και το πιπέρι και μαγειρεύουμε ανακατεύοντας κατά διαστήματα μέχρι να καραμελώσουν ελαφρώς και να μαλακώσουν, περίπου 20 λεπτά.
2. Στο μεταξύ, σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε μαζί τογλυκάνισο, το κύμινο, το κόλιανδρο και το λευκό πιπέρι. Αλατίζουμε τα στήθη πάπιας και από τις δύο πλευρές, και απλώνουμε στην πλευρά του δέρματος το μείγμα μπαχαρικών.
3. Χωρίζουμε το λάδι σε δύο τηγάνια και τα ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά. Βάζουμε σε κάθε τηγάνι από 2 στήθη, με την πλευρά του δέρματος προς τα κάτω. Χαμηλώνουμε λίγο τη φωτιά και μαγειρεύουμε μέχρι το δέρμα να ροδίσει και να γίνει τραγανό, περίπου 12-15 λεπτά. Τα γυρίζουμε από την άλλη πλευρά και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 3-4 λεπτά ακόμη. Τα μεταφέρουμε σε μια σανίδα κοπής και αφήνουμε να ξεκουραστούν.
4. Σε μέτρια φωτιά, χωρίζουμε τα κρεμμυδάκια στα δύο τηγάνια και σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτουμε το μέλι και τους δύο χυμούς και μαγειρεύουμε μέχρι να μειωθεί η ποσότητα στο μισό. Ολοκληρώνουμε ανακατεύοντας μέσα το βούτυρο, αλατίζοντας και συνδυάζοντας τις δύο σάλτσες στο ίδιο τηγάνι.
5. Κόβουμε τα στήθη της πάπιας σταυρωτά σε λεπτές φέτες, τοποθετούμε τις φέτες στα πιάτα, περιχύνουμε με λίγο από το γλάσο και σερβίρουμε με τα καρότα.

Πηγή: www.aveceric.com




Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;