Κατηγορίες

Φουσίλι με αχινό και πουρέ ραδικιού από τον Mauro Uliassi, σεφ του «Uliassi» στη Senigallia της Ιταλίας

Φουσίλι με αχινό και πουρέ ραδικιού από τον Mauro Uliassi, σεφ του «Uliassi» στη Senigallia της Ιταλίας
Ένα γκουρμέ πιάτο ζυμαρικών με την ιδιαίτερη γεύση του αχινού, που φτιάχνεται σε λιγότερο από μισή ώρα και είναι σίγουρο ότι θα εντυπωσιάσει τους καλεσμένους σας. Μία από τις καλύτερες συνταγές του βραβευμένου με 2 αστέρια Michelin Mauro Uliassi, ο οποίος μετέτρεψε το μικρό παραλιακό cafe του στην πόλη Senigallia σε ένα από τα καλύτερα εστιατόρια για θαλασσινά της Ιταλίας.

Υλικά
(για 4 άτομα)

250 γρ. ζυμαρικά φουσίλι
60 γρ. αυγά αχινών
200 γρ. φύλλα από πικρά ραδίκια
2 σκελίδες σκόρδο
3 αντζούγιες, ψιλοκομμένες
150 γρ. ζωμό ψαριού
αλάτι
1 χούφτα λάπαθο, κομματιασμένο για το σερβίρισμα



Εκτέλεση
1. Ετοιμάζουμε τον πουρέ: ζεματάμε τα φύλλα ραδικιού σε αλατισμένο νερό που βράζει και στη συνέχεια τα μεταφέρουμε σε μπολ με κρύο νερό. Τα στραγγίζουμε και τα πολτοποιούμε στο μούλτι μέχρι να έχουμε ένα λείο πολτό. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο νερό.
2. Μαγειρεύουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας μέχρι να είναι al dente.
3. Στο μεταξύ, ψιλοκόβουμε το σκόρδο και το σοτάρουμε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι μαζί με τις αντζούγιες. Μόλις μαλακώσουν, προσθέτουμε το ζωμό ψαριού.
4. Σουρώνουμε τα ζυμαρικά και τα ρίχνουμε στο τηγάνι με τα υπόλοιπα υλικά. Αλατίζουμε.
5. Μεταφέρουμε σε πιάτα και απλώνουμε από πάνω τα αυγά αχινού και το λάπαθο. Με ένα κουτάλι απλώνουμε σε γραμμές τον πουρέ στο πιάτο.

Πηγή: www.greatitalianchefs.com




Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;