Κατηγορίες

Σουφλέ σοκολάτας από τον Bruno Loubet, σεφ του Grain Store στο Λονδίνο

Σουφλέ σοκολάτας από τον Bruno Loubet, σεφ του Grain Store στο Λονδίνο
Ένα από τα ωραιότερα σουφλέ σοκολάτας που έχετε ποτέ δοκιμάσει. Σερβίρεται ζεστό, αμέσως μόλις βγει από τον φούρνο. Από τον Bruno Loubet, έναν από τους πιο καινοτόμους και ταλαντούχους σεφ της λονδρέζικης γαστρονομικής σκηνής.

Υλικά
(για 4 άτομα)

50 γρ. σκόνη κακάο συν λίγο περισσότερο για πασπάλισμα
2 κ.σ. βούτυρο μαλακωμένο
90 γρ. ζάχαρη ψιλή
1/2 πορτοκάλι, το ξύσμα του
8 κρόκοι αυγών
2 κ.σ. ουίσκι
12 ασπράδια των αυγών
αλάτι
1 κ..σ. σκόνη κακάο για γαρνίρισμα



Εκτέλεση
1. Βουτυρώνουμε 4 ατομικά πυρίμαχα σκεύη για σουφλέ. Βάζουμε 20 γρ. ζάχαρης στο ένα από αυτά και περιστρέφουμε για να καλυφθεί ο πάτος. Ρίχνουμε την περίσσεια ζάχαρης στο άλλο σκεύος και περιστρέφουμε για να το καλύψει. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με τα υπόλοιπα σκεύη.
2. Ζεματάμε το ξύσμα πορτοκαλιού σε βραστό νερό για 1 λεπτό και το στεγνώνουμε σε χαρτί κουζίνας.
3. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Χτυπάμε τους 8 κρόκους με 50 γρ. ζάχαρης και στη συνέχεια διπλώνουμε στο μείγμα τη σκόνη κακάο, το ουίσκι και το ξύσμα πορτοκαλιού.
4. Σε ένα μεγάλο ανοξείδωτο μπολ χτυπάμε τα ασπράδια με πολύ λίγο αλάτι μέχρι να σχηματιστούν απαλές κορυφές. Προσθέτουμε την υπόλοιπη ζάχαρη και χτυπάμε μέχρι το μείγμα να γίνει σφιχτό.
5.  Ρίχνουμε το 1/4 από το μείγμα με τα ασπράδια στο μείγμα κρόκων. Ανακατεύουμε με σύρμα και στη συνέχεια διπλώνουμε στο μείγμα τα υπόλοιπα ασπράδια.
6. Γεμίζουμε τα σκεύη με το μείγμα, τα βάζουμε σε ένα ταψί και προσθέτουμε ζεστό νερό (περίπου στο 1 εκ.). Ψήνουμε για περίπου 12 λεπτά και χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στους 190 βαθμούς με το που δούμε ότι αρχίζουν να φουσκώνουν.
7. Μόλις φουσκώσουν, τα βγάζουμε από το ταψί, στεγνώνουμε γρήγορα τα σκεύη και τα βάζουμε σε πιάτα. Πασπαλίζουμε με σκόνη κακάο και σερβίρουμε αμέσως.

Πηγή: www.greatbritishchefs.com




Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;