Κατηγορίες

Ριγκατόνι με αστακό από τον Marco Arlotti, σεφ στο Four Seasons Hotel Doha

Ριγκατόνι με αστακό από τον Marco Arlotti, σεφ στο Four Seasons Hotel Doha
Ο νέος σεφ του εστιατορίου Il Teatro στο Four Seasons Hotel Doha αξιοποιεί με πεντανόστιμο τρόπο εποχικά υλικά και δημιουργεί παραδοσιακά ιταλικά πιάτα με έμφαση στην ποιότητα και την λεπτομέρεια. Το ριγκατόνι με αστακό είναι το signature πιάτο του.

Υλικά
(για 4 άτομα)

1 αστακό 400 γρ. περίπου (εναλλακτικά μεγάλες γαρίδες)
10 γρ. βούτυρο
100 γρ. κρεμμύδι ψιλοκομμένο
50 γρ. μάραθο, ψιλοκομμένο
50 γρ. σέλερι, ψιλοκομμένο
50 γρ. καρότο ψιλοκομμένο
20 γρ. πάστα ντομάτας
40 γρ. άνηθο
40 γρ. βασιλικό
2 κιλά πάγο
100 γρ. ριγκατόνι
10 ml ε.π. ελαιόλαδο
10 γρ. σκόρδο, ψιλοκομμένο
10 γρ. κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
200 γρ. ντοματάκια τσέρι, κομμένα σε τέταρτα
1 πρέζα φύλλα βασιλικού
αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι



Εκτέλεση
1. Βράζουμε τον αστακό μέχρι να κοκκινίσει. Τον αφήνουμε να κρυώσει και ξεχωρίζουμε το κρέας από την ουρά και τα πόδια.
2. Σε μια κατσαρόλα, σοτάρουμε ελαφρά το κέλυφος στο βούτυρο. Προσθέτουμε όλα τα λαχανικά και τον πολτό ντομάτας και μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά για 20 λεπτά. Στη συνέχεια ρίχνουμε τον πάγο για να κρύωσει και να συμπυκνωθεί.
3. Βράζουμε το μείγμα ξανά για 20 λεπτά. Σβήνουμε τη φωτιά, ρίχνουμε τον βασιλικό και τον άνηθο και το αφήνουμε να ξεκουραστεί για 45 λεπτά.
4. Σουρώνουμε το περιοχόμενο της κατσαρόλας και κρατάμε μόνο το ζωμό. Το ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα και βράζουμε μέχρι να μειωθεί περιπού στο μισό. Αλατοπιπερώνουμε.
5. Ζεσταίνουμε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το κρεμμύδι και το σκόρδο και σοτάρουμε μέχρι το σκόρδο να αρχίσει να παίρνει χρώμα.
6. Προσθέτουμε τα ντοματίνια, 150 γρ. περίπου από το κρέας αστακού που κρατήσαμε και 70 γρ. από τον ζωμό που ετοιμάσαμε και αφήνουμε να μαγειρευτούν για 2 λεπτά.
7. Βράζουμε τα ριγκατόνι και μόλις είναι έτοιμα τα ρίχνουμε στο τηγάνι με τη σάλτσα και ανακατεύουμε.
8. Γαρνίρουμε με φύλλα βασιλικού, ραντίζουμε με λίγο έξτρα ελαιόλαδο και σερβίρουμε αμέσως.

Πηγή: taste.fourseasons.com




Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;