Σαλάτα με σολομό και μύρτιλα από τον Ned Bell, executive chef στο Four Seasons Hotel Vancouver

Η ξεχωριστή γεύση του και η τρυφερή και άφθονη σάρκα του, κάνουν τον σολομό ιδανική βάση έμπνευσης των σεφ. Δοκιμάστε τον σε μια ιδιαίτερη σαλάτα που αποτελεί από μόνη της ένα υγιεινό βραδινό γεύμα.
Υλικά
(για 1 άτομο)
3 φλιτζάνια μύρτιλα φρέσκα ή κατεψυγμένα
150 γρ. φιλέτο φρέσκου σολομού
2 κ.σ. μέλι
2 κ.σ. ξίδι μπαλσάμικο
1 κρεμμυδάκι εσαλότ, κομμένο σε ροδέλες
½ κ.γ. θαλασσινό αλάτι
240 γρ. φρέσκια σαλάτα εποχής
3 κ.σ. ε.π. ελαιόλαδο
3 κ.σ. ψημένα φουντούκια
χοντρό αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση
1. Σε μια μικρή κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά, βράζουμε 2 φλιτζάνια μύρτιλα με το μέλι, το μπαλσάμικο, το κρεμμυδάκι και μια πρέζα θαλασσινό αλάτι, για 5 λεπτά.
2. Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το υπόλοιπα μύρτιλα (1 φλιτζάνι) και αφήνουμε να κρυώσουν.
3. Ψήνουμε τον σολομό medium rare είτε στο τηγάνι είτε στο γκριλ, για περίπου 2 λεπτά από κάθε πλευρά.
4. Τοποθετούμε τη σαλάτα σε ένα πιάτο, ραντίζομε με το ελαιόλαδο και προσθέτουμε τα φουντούκια.
5. Βάζουμε τον σολομό πάνω από τη σαλάτα και γαρνίρουμε με 3 κ.σ. από τα μύρτιλα.
Υλικά
(για 1 άτομο)
3 φλιτζάνια μύρτιλα φρέσκα ή κατεψυγμένα
150 γρ. φιλέτο φρέσκου σολομού
2 κ.σ. μέλι
2 κ.σ. ξίδι μπαλσάμικο
1 κρεμμυδάκι εσαλότ, κομμένο σε ροδέλες
½ κ.γ. θαλασσινό αλάτι
240 γρ. φρέσκια σαλάτα εποχής
3 κ.σ. ε.π. ελαιόλαδο
3 κ.σ. ψημένα φουντούκια
χοντρό αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση
1. Σε μια μικρή κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά, βράζουμε 2 φλιτζάνια μύρτιλα με το μέλι, το μπαλσάμικο, το κρεμμυδάκι και μια πρέζα θαλασσινό αλάτι, για 5 λεπτά.
2. Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το υπόλοιπα μύρτιλα (1 φλιτζάνι) και αφήνουμε να κρυώσουν.
3. Ψήνουμε τον σολομό medium rare είτε στο τηγάνι είτε στο γκριλ, για περίπου 2 λεπτά από κάθε πλευρά.
4. Τοποθετούμε τη σαλάτα σε ένα πιάτο, ραντίζομε με το ελαιόλαδο και προσθέτουμε τα φουντούκια.
5. Βάζουμε τον σολομό πάνω από τη σαλάτα και γαρνίρουμε με 3 κ.σ. από τα μύρτιλα.