Κατηγορίες

Σαλάτα με σολομό και μύρτιλα από τον Ned Bell, executive chef στο Four Seasons Hotel Vancouver

Σαλάτα με σολομό και μύρτιλα από τον Ned Bell, executive chef στο Four Seasons Hotel Vancouver
Η ξεχωριστή γεύση του και η τρυφερή και άφθονη σάρκα του, κάνουν τον σολομό ιδανική βάση έμπνευσης των σεφ. Δοκιμάστε τον σε μια ιδιαίτερη σαλάτα που αποτελεί από μόνη της ένα υγιεινό βραδινό γεύμα.

Υλικά
(για 1 άτομο)

3 φλιτζάνια μύρτιλα φρέσκα ή κατεψυγμένα
150 γρ. φιλέτο φρέσκου σολομού
2 κ.σ. μέλι
2 κ.σ. ξίδι μπαλσάμικο
1 κρεμμυδάκι εσαλότ, κομμένο σε ροδέλες
½ κ.γ. θαλασσινό αλάτι
240 γρ. φρέσκια σαλάτα εποχής
3 κ.σ. ε.π. ελαιόλαδο
3 κ.σ. ψημένα φουντούκια
χοντρό αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι



Εκτέλεση

1. Σε μια μικρή κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά, βράζουμε 2 φλιτζάνια μύρτιλα με το μέλι, το μπαλσάμικο, το κρεμμυδάκι και μια πρέζα θαλασσινό αλάτι, για 5 λεπτά.
2. Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το υπόλοιπα μύρτιλα (1 φλιτζάνι) και αφήνουμε να κρυώσουν.
3. Ψήνουμε τον σολομό medium rare είτε στο τηγάνι είτε στο γκριλ, για περίπου 2 λεπτά από κάθε πλευρά.
4. Τοποθετούμε τη σαλάτα σε ένα πιάτο, ραντίζομε με το ελαιόλαδο και προσθέτουμε τα φουντούκια.
5. Βάζουμε τον σολομό πάνω από τη σαλάτα και γαρνίρουμε με 3 κ.σ. από τα μύρτιλα.




Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;