Κατηγορίες

Ριζότο με σκόρδο και τσίλι από τους αδελφούς Costardi, σεφ του «Christian e Manuel» στο Πεδεμόντιο της Ιταλίας

Ριζότο με σκόρδο και τσίλι από τους αδελφούς Costardi, σεφ του «Christian e Manuel» στο Πεδεμόντιο της Ιταλίας
Ένα απλό χορτοφαγικό ριζότο που αποκτά σπέσιαλ γεύση χάρη στο σπιτικό αρωματικό λάδι με σκόρδο. Οι αδελφοί Christian και Manuel Costardi, ιδιοκτήτες και σεφ του βραβευμένου με Michelin εστιατορίου "Christian e Manuel" στην ιταλική πόλη Vercelli, χρησιμοποιούν το περίφημο ρύζι του Πεδεμόντιου για να φτιάξουν περισσότερα από 20 ριζότι που η φήμη τους ταξιδεύει σε όλη τη χώρα. 

Υλικά
(για 4 άτομα)

5 σκελίδες σκόρδο
200 γρ. ε.π. ελαιόλαδο
320 γρ. ρύζι καρναρόλι
1 λίτρο ζωμό λαχανικών
σκόνη τσίλι για το γαρνίρισμα
ξύσμα λεμονιού για το γαρνίρισμα
αλάτι



Εκτέλεση
1. Καθαρίζουμε τα σκόρδα και αφαιρούμε από τις σκελίδες το πράσινο φύτρο.
2. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο στους 60 βαθμούς και προσθέτουμε το σκόρδο. Το αποσύρουμε από τη φωτιά, σκεπάζουμε και το αφήνουμε όλο το βράδυ να βγάλει το σκόρδο το άρωμά του στο λάδι.
3. Την επομένη, πολτοποιούμε με ένα μπλέντερ χειρός μέχρι να έχουμε ένα λείο μείγμα, το αδειάζουμε σε παγοθήκες και τις βάζουμε στην κατάψυξη.
4. Για να φτιάξουμε το ριζότο, ζεσταίνουμε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε το ρύζι και το ζεσταίνουμε για 2-3 λεπτά. Αλατίζουμε και αρχίζουμε να προσθέτουμε σταδιακά το ζωμό λαχανικών, λίγο-λίγο, μέχρι το ρύζι να μαγειρευτεί. Αυτό θα πάρει περίπου 15-20 λεπτά.
5. Μόλις είναι έτοιμο, το κατεβάζουμε από τη φωτιά κι ανακατεύουμε μέσα 2-3 κύβους ελαιόλαδου με σκόρδο. Ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι το ριζότο να αποκτήσει κρεμώδη υφή.
6. Μοιράζουμε στα πιάτα, πασπαλίζουμε με το τσίλι και το ξύσμα λεμονιού και σερβίρουμε.

Πηγή: www.greatitalianchefs.com




Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;