Κατηγορίες

Ντόνατς πατάτας από τον Andrea Migliaccio, σεφ του εστιατορίου L’Olivo στο Κάπρι

Ντόνατς πατάτας από τον Andrea Migliaccio, σεφ του εστιατορίου L’Olivo στο Κάπρι
Ο Andrea Migliaccio είναι ο μοναδικός σεφ του Κάπρι που έχει βραβευτεί με 2 αστέρια Michelin. Αν κι έχει εργαστεί με μερικούς από τους διασημότερους σεφ της Ευρώπης, ο μεγαλύτερος μέντοράς του ήταν η γιαγιά του. Από αυτήν προέρχεται και η συνταγή για αυτό το παραδοσιακό ιταλικό σνακ, που φτιάχνεται εύκολα και ξαφνιάζει γλυκά όποιον το δοκιμάσει.

Υλικά
(για 10 μερίδες)

250 γρ. πατάτες, βρασμένες
250 γρ. αλεύρι τύπου 00
1 1/2 κ.σ. ζάχαρη συν έξτρα για το σερβίρισμα
ξύσμα από 1/4 λεμονιού
25 γρ. μαγιά
25 γρ. βούτυρο, μαλακωμένο
2 αυγά
1 πρέζα αλάτι
λάδι για τηγάνισμα



Εκτέλεση
1. Ανακατεύουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το ξύσμα λεμονιού, τη μαγιά, το βούτυρο, την πατάτα και το αλάτι, δουλεύοντας τα υλικά σε ένα μίξερ με γάντζο. Σταδιακά προσθέτουμε τα αυγά, ένα-ένα. Ζυμώνουμε ζωηρά, προσθέτοντας αλεύρι μέχρι να έχουμε μια ομοιόμορφη ζύμη.
2. Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί στο ψυγείο για περίπου 1 ώρα. Τη βγάζουμε από το ψυγείο, ζυμώνουμε και φτιάχνουμε μπαλάκια. Τα αφήνουμε να φουσκώσουν για περίπου μισή ώρα.
3. Βάζουμε το λάδι να ζεσταθεί μέσα σε μια φριτέζα, να φτάσει στους 180 βαθμούς.
4. Τηγανίζουμε τις μπάλες μέχρι να ροδίσουν και τις βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Τις ρολάρουμε στη ζάχαρη και τις σερβίρουμε ζεστές.

Πηγή: www.greatitalianchefs.com


Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;