Κατηγορίες

Γκουρμέ μπέργκερ γαλοπούλας από τον Zachary Mills, executive chef του Four Seasons Hotel Baltimore

Γκουρμέ μπέργκερ γαλοπούλας από τον Zachary Mills, executive chef του Four Seasons Hotel Baltimore
Υπέροχη συνταγή από τον σεφ του Four Seasons Hotel Baltimore για να δημιουργήσετε ένα γευστικότατο γκουρμέ μπέργκερ που θα σας μείνει αξέχαστο. Χρησιμοποιήστε πικάντικο τυρί της αρεσκείας σας και συνοδεύστε με μια πράσινη σαλάτα.

Υλικά
(για 6 άτομα)

1 κιλό κιμά γαλοπούλας
½ φλιτζάνι κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
3 σκελίδες σκόρδο, πολύ ψιλοκομμένες
2 κ.σ. φρυγανιά τριμμένη
¼ φλιτζανιού αποξηραμένα βερίκοκα, κομμένα σε μικρά κομμάτια
1 κ.σ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο
2-3 κ.σ. ε.π. ελαιόλαδο
1 κ.σ. φασκόμηλο, ψιλοκομμένο
¼ κ.σ. μαραθόσπορο
¼ κ.σ. κύμινο
¼ κ.σ. ρίγανη ξερή
¼ κ.σ. σπόρους μουστάρδας
¼ κ.σ. κρεμμύδι σε σκόνη
60 γρ. τριμμένο pepper jack (πικάντικο τυρί)



Εκτέλεση
1. Σοτάρουμε τα κρεμμύδια μαζί με το σκόρδο και τα βερίκοκα στο ελαιόλαδο ώσπου να μαλακώσουν και να γίνουν διάφανα. Προσθέτουμε την τριμμένη φρυγανιά και τον μαϊντανό.
2. Καβουρδίζουμε όλους τους σπόρους και τους αλέθουμε.
3. Τους προσθέτουμε στο μείγμα κρεμμυδιού και αφήνουμε τα μπαχαρικά να βγάλουν το άρωμά τους.
4. Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει. Προσθέτουμε το πικάντικο τυρί και ανακατεύουμε. Πλάθουμε 6 μπιφτέκια.
5. Πασπαλίζουμε κάθε μπιφτέκι με αλατοπίπερο και τα ψήνουμε. Τα σερβίρουμε μέσα σε ψημένα ψωμάκια, μαζί με πουρέ πατάτας και σαλάτα ή σος της αρεσκείας μας. 

Πηγή: taste.fourseasons.com




Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;