Κατηγορίες

Ψητές γαρίδες γεμιστές με κινόα από τον Greg Bunt, σεφ του Four Seasons Resort Bali at Jimbaran Bay

Ψητές γαρίδες γεμιστές με κινόα από τον Greg Bunt, σεφ του Four Seasons Resort Bali at Jimbaran Bay
Απολαύστε πεντανόστιμες, μεγάλες γαρίδες με τον πιο υγιεινό τρόπο! Το ξύσμα λεμονιού και το θυμάρι προσφέρουν μια μοναδική αρωματική ένταση. Τις σερβίρουμε ως ορεκτικό μαζί με ένα μπολ με πράσινα σαλατικά.

Υλικά
(για 2 άτομα)

500 γρ. μεγάλες γαρίδες (king prawns), με το κέλυφος, ανοιγμένες στα δύο
100 γρ. οργανική κινόα, μαγειρεμένη σύμφωνα με τις οδηγίες
1 ½ φλιτζάνι φρυγανιά τριμμένη
1 κ.σ. φύλλα θυμαριού
1/4 φλιτζανιού ψιλοκομμένο μαϊντανό
2 κ.σ. σταφίδες
ξύσμα από 1 λεμόνι
1/4 φλιτζανιού ελαιόλαδο
1 λεμόνι, κομμένο σε φέτες για το σερβίρισμα
αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι



Εκτέλεση

1. Σε ένα μπολ, αναμειγνύουμε τη μαγειρεμένη κινόα, τη φρυγανιά, το θυμάρι, τον μαϊντανό, τις σταφίδες και το ξύσμα λεμονιού.
2. Τοποθετούμε τις ανοιγμένες στα δύο γαρίδες σε ένα ταψί και περιχύνουμε με το ελαιόλαδο. Πασπαλίζουμε με αλατοπίπερο.
3. Με ένα κουτάλι, βάζουμε το μείγμα κινόας στις γαρίδες και ψήνουμε στους 220 βαθμούς για 5 λεπτά.
4. Τις βγάζουμε από τον φούρνο και τις μεταφέρουμε σε μια μεγάλη πιατέλα.
5. Κόβουμε το λεμόνι σε φέτες και το βάζουμε γύρω από τις γαρίδες.
6. Τις σερβίρουμε μαζί με ένα μπολ με πράσινα σαλατικά ως ορεκτικό.

Πηγή: taste.fourseasons.com




Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;