Κατηγορίες

Κινέζικο κοτόπουλο μπάρμπεκιου από τον Shuhua Hou, σεφ στο Four Seasons Hotel Cairo at Nile Plaza

Κινέζικο κοτόπουλο μπάρμπεκιου από τον Shuhua Hou, σεφ στο Four Seasons Hotel Cairo at Nile Plaza
Ένα μοναδικό ψητό κοτόπουλο μαριναρισμένο σε μια πικάντικη σάλτσα, για τους λάτρεις της αυθεντικής κινέζικης κουζίνας. Μια συνταγή από τον καταξιωμένο σεφ του εστιατορίου "8"¨στο Four Seasons Hotel Cairo at Nile Plaza.

Υλικά
(για 6 άτομα)

400 γρ. μπουτάκια κοτόπουλου
1 κ.σ. σιρόπι σφενδάμου
2 κ.σ. σάλτσα σόγιας
2 κ.σ. σάλτσα δαμάσκηνο
4 κ.σ. σάλτσα hoisin (κινέζικη καυτερή σάλτσα)
2/3 κ.γ. φρέσκο κόλιανδρο, ψιλοκομμένο
2/3 κ.γ. κρεμμύδι
½  κ.γ. τζίντζερ
2 κ.σ. ελαιόλαδο
2 κ.σ. σησαμέλαιο
1 κ.γ. σκόρδο, ψιλοκομμένο
2/3 κ.γ. αλάτι
1 ½ κ.σ. ζωμό κότας σε σκόνη
2 κ.σ. oyster sauce



Εκτέλεση

1. Αναμειγνύουμε όλα τα υλικά και μαρινάρουμε το κοτόπουλο σε αυτό το μείγμα για τουλάχιστον 12 ώρες.
2. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170 βαθμούς. Ψήνουμε το κοτόπουλο μέχρι η εσωτερική θερμοκρασία του να φτάσει στους 72 βαθμούς.

Πηγή: taste.fourseasons.com




Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;