Κατηγορίες

Savas Aydemir: Executive Chef στο Four Seasons Hotel Sultanahmet της Κωνσταντινούπολης

Savas Aydemir: Executive Chef στο Four Seasons Hotel Sultanahmet της Κωνσταντινούπολης
Δεν υπήρξε ποτέ αμφιβολία ότι ο Savas Aydemir θα γινόταν σεφ. Γεννημένος στην επαρχία Bolu, έναν από τους πιο γνωστούς γαστρονομικούς προορισμούς στη βόρεια Τουρκία, ο Executive Chef του Four Seasons Hotel Istanbul at Sultanahmet συνέχισε την οικογενειακή παράδοση ακολουθώντας τα χνάρια του πατέρα του, του θείου του και των τριών αδελφών του. Στην κουζίνα του, επιστρατεύει μυρωδικά από τον κήπο του εστιατορίου και τα καλύτερα τοπικά προϊόντα για να ετοιμάσει υπέροχα πιάτα με χαρακτηριστικές γεύσεις της Τουρκίας και διεθνείς επιρροές.

Ποιο ήταν το πρώτο πιάτο που μάθατε να μαγειρεύετε;
Το πρώτο φαγητό που επιχείρησα να μαγειρέψω ήταν μια μανιταρόσουπα.

Ποιες είναι οι πιο δυνατές γευστικές αναμνήσεις σας από τα παιδικά σας χρόνια;
Θυμάμαι έντονα τις βόλτες στο δάσος με την οικογένειά μου και το μάζεμα των μανιταριών. Μετά τη βόλτα, η μητέρα μου μαγείρευε σούπες ή μπουρέκια με τα μανιτάρια που είχαμε μαζέψει. 

Ποιο ήταν το πιο ασυνήθιστο πιάτο στο περσινό μενού σας;
Την περασμένη χρονιά είχαμε στο μενού μια μισοψημένη "σαλάτα του βοσκού", κάτι που είχε ενδιαφέρον για τους πελάτες μας αφού η συγκεκριμένη σαλάτα γίνεται κανονικά με ωμά υλικά. Επίσης, πέρυσι μαγειρεύαμε με την τεχνική sous vide (μαγειρική σε κενός αέρος) και σερβίραμε το φαγητό με ένα διαφορετικό τρόπο.



Είστε τολμηρός στο φαγητό; Υπάρχουν φαγητά που δεν θα δοκιμάζατε ποτέ;
Νομίζω ότι θα μπορούσα να δοκιμάσω τα πάντα εκτός από σκαθάρια!

Ποιο είναι το υλικό που χρησιμοποιείτε περισσότερο αυτή την περίοδο;
Από τα λαχανικά οι ντομάτες, από τα θαλασσινά οι γαρίδες και από τα μυρωδικά το θυμάρι.



Ποιος είναι ο αγαπημένος σας γαστρονομικός προορισμός;
Προτιμώ να τρώω σε μέρη όπου σερβίρεται ποιοτικό χειροποίητο φαγητό και σε κλασικά και φημισμένα εστιατόρια με λίγα και καλά πράγματα στο μενού.

Τι μουσική ακούτε όταν μαγειρεύετε;
Έχω μια ιδιαίτερη αδυναμία στη φολκ μουσική.

Αν διοργανώνατε το απόλυτο δείπνο, ποιοι θα ήταν οι τρεις καλεσμένοι σας;
Θα είχα τέσσερις καλεσμένους: τον σεφ δίπλα στον οποίο πρωτοξεκίνησα τη δουλειά πριν από 22 χρόνια, τον Dominic Jack, ο οποίος είναι ιδιοκτήτης ενός εστιατορίου με 2 αστέρια Michelin, τον πατέρα μου, ο οποίος απεβίωσε πριν από 20 χρόνια, και τη γυναίκα μου.

Τι θα περιελάμβανε αυτό το δείπνο;
Αγκινάρες σιγοβρασμένες με άγρια χόρτα, αρνίσια σουβλάκια saslik και ένα επιδόρπιο με κυδώνι.

Ποια είναι τα αγαπημένα σας εστιατόρια στον κόσμο;
Το εστιατόριο του Alain Ducasse στο Plaza Athénée στο Παρίσι, το Alinea στο Σικάγο, το L'Atelier De Joel Robuchon στο Παρίσι και το Arzak στο Σαν Σεμπαστιάν.



Ποια είναι τα αγαπημένα σας εστιατόρια στην Κωνσταντινούπολη;
Το Çiya στην περιοχή Kadiköy.

Ποια είναι η αγαπημένη σας συνταγή;
Το αρνίσιο κότσι.

Περισσότερες πληροφορίες: www.fourseasons.com/istanbul


Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;