Κατηγορίες

Leonardo Di Clemente: Executive chef του Four Seasons Gresham Palace της Βουδαπέστης

31/03/2015 19:42, 0 σχόλια

Leonardo Di Clemente: Executive chef του Four Seasons Gresham Palace της Βουδαπέστης
O executive chef του Four Seasons Gresham Palace Budapest θεωρείται ένας από τους πιο αξιόλογους σεφ της γενιάς του. Η κουζίνα του, δυνατή και άκρως ενδιαφέρουσα, συνδυάζει τις "μαμαδίστικες" μεσογειακές γεύσεις με τις τρέχουσες γαστρονομικές τάσεις. Μετά από μια σειρά περιπλανήσεων ανά τον κόσμο- από την πατρίδα του, την Ιταλία, μέχρι την Ιαπωνία- βρέθηκε στη Βουδαπέστη για να αναλάβει τα ηνία του εστιατορίου στο πιο εμβληματικό ξενοδοχείο της πόλης.

Ποιο ήταν το πρώτο πιάτο που μάθατε να μαγειρεύετε;
Το πρώτο μου πιάτο ήταν μια pasta al pomodoro.
   
Ποιες είναι οι πιο δυνατές γευστικές αναμνήσεις σας από τα παιδικά σας χρόνια;

Το πιάτο που θυμάμαι περισσότερο από τα παιδικά μου χρόνια είναι η parmigiana μελιτζάνας. 

Ποιο ήταν το πιο ασυνήθιστο πιάτο στο περσινό μενού σας;
Το πιάτα μου και τα υλικά μου δεν έχουν κάτι "τρελό" ή εξεζητημένο. Η φιλοσοφία μου είναι να ανασύρω μνήμες χρησιμοποιώντας παραδοσιακές γεύσεις με μοντέρνες πινελιές στην τεχνική και στην παρουσίαση.



Είστε τολμηρός στο φαγητό; Υπάρχουν φαγητά που δεν θα δοκιμάζατε ποτέ;
Ναι, έχω δοκιμάσει στο παρελθόν φίδι. Δεν θα δοκίμαζα όμως ποτέ κατσαρίδες!

Ποιο είναι το υλικό που χρησιμοποιείτε περισσότερο αυτή την περίοδο;
Σάλτσα από κουκουνάρι και παραδοσιακές ποικιλίες λαχανικών.

Ποιος είναι ο αγαπημένος σας γαστρονομικός προορισμός;
Το Τόκιο και το εστιατόριο Ryugin.

Τι μουσική ακούτε όταν μαγειρεύετε;
Τους ήχους από τις κατσαρόλες και τα μαγειρικά σκεύη.



Αν διοργανώνατε το απόλυτο δείπνο, ποιοι θα ήταν οι τρεις καλεσμένοι σας;
Θα ήταν δύο: ο πατέρας μου και η μητέρα μου.

Τι θα περιελάμβανε αυτό το δείπνο;
Πάπια, φουά γκρα, σάλτσα από κουκουνάρι, λαχανικά και yuzu (γιαπωνέζικο λάιμ).





Ποια είναι τα αγαπημένα σας εστιατόρια στον κόσμο;

Το Le Calandre στην Πάβοδα της Ιταλίας.

Ποια είναι η αγαπημένη σας συνταγή;
Kαπνιστός σολομός με σάλτσα τσαγιού Gresham και μικρά κινέζικα μήλα.

Περισσότερες πληροφορίες: www.fourseasons.com/budapest


Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;