Κωνσταντίνος Πατερώνης: Έλληνας σκηνοθέτης κάτι μαγειρεύει στο Χόλιγουντ

Ποιο φαγητό σας ταξιδεύει στην Ελλάδα;
Τί πιο χαρακτηριστικό απ’ τον παραδοσιακό μας μουσσακά;
Αν η αγαπημένη σας ταινία ήταν φαγητό ποιο θα ήταν αυτό;
Αν πρέπει να συνδέσω τον κινηματογράφο με την κουζίνα, το πρώτο πράγμα που μου έρχεται στο μυαλό είναι το προφιτερόλ! Όσο καλά το περιγράφει ο Γιώργος Κωνσταντίνου στη θρυλική σκηνή απ’ την Ελληνική ταινία “Χτυποκάρδια στο θρανίο”!
Ποια είναι τα σωστά συστατικά για μια καλή ταινία;
Καλό σενάριο, καλή σκηνοθεσία και καλή μουσική επένδυση!
Ποιο σημαντικό είναι το σενάριο, η σκηνοθεσία ή οι πρωταγωνιστές;
Όλα ξεκινάνε από το σενάριο. Αν το σενάριο δεν είναι καλό, κανένας σκηνοθετης ή πρωταγωνιστής όσο καλοί κι αν είναι, δεν μπορούν να κάνουν την ταινία καλή!
Το αλάτι της έμπνευσης σας ποιο είναι;
Η Ελλάδα με την ιστορία και τους μύθους της!
Το πιπέρι;
Οι προσωπικές μου εμπειρίες.
Ποια είναι η αγαπημένη σας κουζίνα;
Η Ελληνική εννοείται!
Το πιο παράξενο πράγμα που έχετε φάει ποτέ;
Φίδι και μπορώ να πω πως ήταν νόστημο αν και δε το περίμενα!
Υπάρχει κάποιο κοινό στοιχείο μεταξύ σινεμά και μαγειρικής;
Όπως ένα καλό φαγητό χρειάζεται τα κατάλληλα συστατικά, έτσι και μια ταινία!