Κατηγορίες

Αδαμαντία Γεωργακοπούλου: To Dine Athens εξελίσσεται σε γαστρονομικό θεσμό

Αδαμαντία Γεωργακοπούλου: To Dine Athens εξελίσσεται σε γαστρονομικό θεσμό

Με αφορμή το 3ο Dine Athens με την υπογραφή της Alpha Bank, η κυρία Αδαμαντία Γεωργακοπούλου, Διευθύντρια της Διευθύνσεως Customer Experience and Loyalty της Alpha Bank μάς μιλά για τη δυναμική της ελληνικής γαστρονομικής σκηνής. Για το φαγητό ως απόλαυση, συμμετοχή και δημιουργία. Για την πορεία, τους στόχους αλλά και το κοινωνικό πρόσωπο της πιο γευστικής διοργάνωσης της Αθήνας. Να σημειωθεί πως φέτος η αποδοχή του κόσμου ήταν τόσο μεγάλη που το Dine Athens πήρε παράταση και αντί για τις 11 Φεβρουαρίου ολοκληρώνεται αύριο, Τρίτη 13/2. Οπότε, προλαβαίνετε ακόμη και τώρα να κλείσετε το τραπέζι σας. 

Αδαμαντία Γεωργακοπούλου

Ποιες ήταν οι ενδείξεις που σας οδήγησαν να καταλάβετε πως οι Αθηναίοι ήταν έτοιμοι για τη δική τους γαστρονομική εβδομάδα, στα πρότυπα των Restaurant Week του εξωτερικού;
Το φαγητό και η ποιοτική εστίαση, που είναι ταυτόχρονα απόλαυση, συμμετοχή και δημιουργία, αποτελούν μία παγκόσμια τάση. Για την Ελλάδα, τo «τρώμε έξω» ήταν πάντα μέρος της κουλτούρας μας, ενώ παράλληλα, σε πείσμα της οικονομικής συγκυρίας, η ελληνική γαστρονομική σκηνή έχει απογειωθεί τα τελευταία χρόνια σε ποιότητα και σε ποικιλία. Πιστεύουμε ότι οι καθημερινές εμπειρίες χαράς, όπως είναι κατεξοχήν η εστίαση, πρέπει να είναι όσο το δυνατόν πιο διευρυμένες και συμμετοχικές, ενώ ταυτόχρονα έχει πολύ μεγάλη σημασία η στήριξη των επιχειρήσεων εστιάσεως που συμμετέχουν ενεργά στην οικονομία, αλλά και στην προώθηση της Αθήνας. Η Αθήνα, οι Αθηναίοι και τα αθηναϊκά εστιατόρια ήταν λοιπόν έτοιμοι από καιρό για ένα restaurant week.
Έτσι, στο πλαίσιο του 3ου Dine Athens by Alpha Bank, από την 1 έως την 13 Φεβρουαρίου, οι κάτοικοι και οι επισκέπτες της Αθήνας απολαμβάνουν ποιοτικά και προσεγμένα μενού, καθώς και δημιουργίες υψηλής γαστρονομίας από 100 γνωστά εστιατόρια που συμμετέχουν στη διοργάνωση, στις ειδικές τιμές των 5, 30 και 60 ευρώ.

Το Dine Athens δεν είναι μόδα. Αντίθετα, τείνει να γίνει θεσμός. Την πρώτη χρονιά ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά του 5.500 άνθρωποι, πέρσι περισσότεροι από 12.500. Υπάρχουν σχέδια να επεκταθεί  η γαστρονομική εβδομάδα με την υπογραφή της Alpha Bank και σε άλλες πόλεις; 
Πράγματι, η μεγάλη ανταπόκριση του κοινού στις δύο προηγούμενες διοργανώσεις και στο φετινό, 3ο Dine Athens επιβεβαιώνει τις αρχικές μας προσδοκίες και την εξέλιξη του Dine Athens σε γαστρονομικό θεσμό. Τα ίδια τα εστιατόρια το αγκάλιασαν, το προέβαλαν και ενσωμάτωσαν πρόθυμα μία έκπτωση της τάξεως του 20% στα θαυμάσια μενού που προσέφεραν. Η δε ζήτηση από πλευράς του κοινού ήταν τόσο μεγάλη, ώστε αποφασίσαμε να παρατείνουμε το 3ο restaurant week κατά δύο επιπλέον ημέρες.
Στόχος μας είναι η περαιτέρω καθιέρωση του θεσμού στην Αθήνα, ενώ εξετάζουμε την επέκτασή του και σε άλλες περιοχές, όπως η Β. Ελλάδα. 


Coyoacan

Πόσο έχει αλλάξει ο γαστρονομικός χάρτης στην πολυπολιτισμική πλέον Αθήνα;
Είναι γεγονός ότι σήμερα υπάρχει μεγαλύτερη  ποικιλία εστιατορίων στην Αθήνα σε σχέση με το παρελθόν. Έμφαση στα υλικά, δημιουργικότητα, επαναπροσέγγιση της ελληνικής κουζίνας, αλλά και πολυπολιτισμική αύρα, καθιστούν την Αθήνα σημαντικό γαστρονομικό προορισμό. Μεταξύ των 100 εστιατορίων που συμμετέχουν στο Dine Athens, περιλαμβάνονται κλασσικές κουζίνες όπως Ελληνική/Μεσογειακή, Γαλλική, Ιταλική αλλά και πιο «ασυνήθιστες»  όπως Ethnic, Ιαπωνική και Κινέζικη.

Με ποιο γνώμονα επιλέχθηκαν τα συμμετέχοντα εστιατόρια;
Το κριτήριο συμμετοχής ενός εστιατορίου είναι η απήχηση που έχει στο καταναλωτικό κοινό, η ποιότητα της κουζίνας του, το επίπεδο υπηρεσιών του, αλλά και οι ειδικές προτάσεις του μενού που προσέφερε στο πλαίσιο του Dine Athens by Alpha Bank.


Prosopa

Θεωρείτε πως η κρίση έχει αλλάξει τις συνήθειές μας σχετικά με το φαγητό;
Έχουμε γίνει πιο απαιτητικοί ως προς τη σχέση ποιότητας/ τιμής, αλλά πάντα αναζητούμε την ενδιαφέρουσα εμπειρία. Το Dine Athens επεδίωξε να αναδείξει ακριβώς αυτή την αξιόλογη αθηναϊκή γαστρονομική σκηνή που σέβεται τον πελάτη της, δημιουργώντας παράλληλα μία αφορμή για την τόνωση της κίνησης στα εστιατόρια και μάλιστα σε μία περίοδο off-peak, όπως ο Φεβρουάριος. Επιπλέον, θελήσαμε να δώσουμε πρόσβαση σε νεότερους πελάτες με πιο περιορισμένα βαλάντια να δοκιμάσουν υψηλής ποιότητας εστιατόρια, και σε αυτό μας το στοίχημα, δικαιωθήκαμε πλήρως. 

Το Dine Athens έχει και κοινωνικό χαρακτήρα, αφού ενισχύει τις δράσεις του «Μπορούμε».  Μιλήστε μας λίγο γι’ αυτή την πρωτοβουλία. 
Αναγνωρίζοντας τη σημαντική προσπάθεια που γίνεται από την μη κερδοσκοπική οργάνωση «Μπορούμε», με σκοπό τον περιορισμό της σπατάλης τροφίμων και την καταπολέμηση του υποσιτισμού σε όλη την Ελλάδα, υποστηρίζουμε οικονομικά και φέτος, όπως και στις δυο προηγούμενες διοργανώσεις, την κάλυψη των επισιτιστικών αναγκών κοινωφελών φορέων.

Υπάρχουν ειδικά προνόμια για τους κατόχους καρτών της Alpha Bank;
Το Dine Athens απευθύνεται σε όλους, ανεξαρτήτως εάν είναι κάτοχοι κάρτας Alpha Bank, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα σε όποιον το επιθυμεί, να απολαύσει ακόμη και κορυφαίες γαστρονομικές δημιουργίες σε πιο προσιτές τιμές. Ειδικά για τους κατόχους καρτών Alpha Bank ισχύει αποκλειστική επιπλέον έκπτωση 10% στις ειδικές τιμές του Dine Athens.


CHE Cocina y Barra Sudamericana

Ποιο είναι το κορυφαίο γεγονός της φετινής διοργάνωσης; 
Το κορυφαίο γεγονός του φετινού Dine Athens είναι η επίσκεψη του Γερμανού chef Thomas Bühner, βραβευμένου με 3 αστέρια Michelin,  ο οποίος άφησε για λίγο το εστιατόριό του «La Vie» στο ιστορικό κέντρο του Osnabrück για να  βρεθεί στο εστιατόριο «Σπονδή» αποκλειστικά για 2 βραδιές. Ο διάσημος σεφ με βαθμολογία 19/20 στον εξειδικευμένο στην υψηλή γαστρονομία γαλλικό οδηγό Gault&Millau, δημιούργησε ένα ειδικό μενού 6 νέων gourmet πιάτων, ενώ οι καλεσμένοι είχαν  την ευκαιρία να τον γνωρίσουν από κοντά και να πάρουν μαζί τους το μενού της βραδιάς υπογεγραμμένο από τον ίδιο.

Βρείτε όλες τις πληροφορίες σχετικά με το Dine Athens με την υπογραφή της Alpha Bank στο: www.dineathens.gr


Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;