Κατηγορίες

Christian Lohse: O σεφ του Fischers Fritz του Βερολίνου στο Art Table

03/02/2017 16:00, 0 σχόλια

Christian Lohse: O σεφ του Fischers Fritz του Βερολίνου στο Art Table
Είναι υπέροχη εμπειρία να τρως στο βραβευμένο με δύο αστέρια Michelin εστιατόριο Fischers Fritz, το απόλυτα γκουρμέ εστιατόριο του Βερολίνου, που έχει σαν ατού μια sui generis κουζίνα που δεν αφήνει κανένα ασυγκίνητο. Ο διάσημος σεφ του, Christian Lohse, μας μίλησε για τις αγαπημένες του γεύσεις και για όλα όσα διαμόρφωσαν τη μαγειρική του ταυτότητα.


Παραμένοντας ένα από τα γοητευτικότερα εστιατόρια του Βερολίνου, το διάστερο Fischers Fritz, που φιλοξενείται στο ξενοδοχείο Regent Berlin, αποτελεί σταθερό σημείο αναφοράς για τη γαστρονομία της πόλης. Κάτω από τους εντυπωσιακούς πολυελαίους, μέσα στο ξύλινο art deco σκηνικό και δίπλα στα τεράστια παράθυρα θα γευτείτε πιάτα εμπνευσμένα από τη γαλλική κουζίνα, μαγειρεμένα με κλασικά υλικά, αλλά με μοντέρνες τεχνικές, με έμφαση στο ψάρι και τους θαλασσινούς θησαυρούς. Κάθε γεύση εδώ υπογράφεται από τον Chef de Cuisine Christian Lohse, έναν από τους πιο ταλαντούχους και διάσημους σεφ της Γερμανίας, που έχει διαπρέψει και εκτός αυτής.



Ποιο ήταν το πρώτο πιάτο που μάθατε να μαγειρεύετε;
Σπαγγέτι Bolognese, όταν ήμουν ενάμιση χρονών, στην πατρίδα μου, το Bad Oeynhausen.

Ποια είναι η πιο δυνατή γευστική ανάμνηση από την παιδική σας ηλικία;
Μου άρεσε να τρώω ένα πιάτο που μαγείρευε ο θείος μου, ο οποίος ζούσε στην Corrèze: ολόκληρο κοτόπουλο μαγειρεμένο με μουστάρδα.

Ποιο είναι το πιο παράξενο συστατικό που είχατε στο μενού σας και ποια ήταν η αντίδραση των πελατών σας;
Δεν έχουμε παράξενα υλικά στο μενού μας.



Είστε τολμηρός στο φαγητό; Υπάρχουν φαγητά που δεν θα δοκιμάζατε ποτέ;
Το φαγητό είναι από μόνο του μια ακραία περιπέτεια. Δεν θα έτρωγα ποτέ φαγητό που δεν βασίζεται σε ηθικές αξίες.

Ποιο είναι το αγαπημένο σας συστατικό αυτή την εποχή;
Μου αρέσει πολύ να μαγειρεύω με φαγόπυρο.

Ποιοι είναι οι αγαπημένοι σας γευστικοί προορισμοί;
Έχω επισκεφθεί μία φορά τη Θεσσαλονίκη και μου έμεινε αξέχαστο το ψάρι που έφαγα σε ένα μικρό εστιατόριο.



Τι μουσική ακούτε όταν μαγειρεύετε;
Δεν ακούω μουσική όταν μαγειρεύω.

Αν διοργανώνατε το απόλυτο δείπνο, ποιοι θα ήταν οι τρεις καλεσμένοι σας; Τι θα περιελάμβανε αυτό το δείπνο;

Θα καλούσα μόνο τη σύζυγό μου σε αυτό το δείπνο και θα της σέρβιρα ένα μενού τριών πιάτων με τα καλύτερα: χαβιάρι, στήθος πουλερικών με μαύρη τρούφα και crème brûlée σαν επιδόρπιο, συνοδεύοντας τα με ένα πολύ καλό κρασί.





Info

Charlottenstraße 49, Βερολίνο
+49 (0) 30 2033 6363
www.regenthotels.com
www.fischersfritz-berlin.de




Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;