Κατηγορίες

Franco Pepe: Ο καλύτερος pizzaiolo της Ιταλίας

Franco Pepe: Ο καλύτερος pizzaiolo της Ιταλίας
Το εστιατόριό του, Pepe in Grani, στην πόλη Caiazzo στην Καμπανία, προσελκύει  πλήθη από ντόπιους και επισκέπτες απ' όλο τον κόσμο χάρη στη φημισμένη πίτσα του. Τρίτης γενιάς pizzaiolo, ο Franco Pepe προέρχεται από οικογένεια αρτοποιών και διδάχτηκε την τέχνη της πίτσας δίπλα στον παππού του. Οι πίτσες του Pepe in Grani αλλάζουν ανάλογα με την εποχή και εκφράζουν το terroir της περιοχής με τυριά, λαχανικά και τα καλύτερα τοπικά υλικά. Μιλήσαμε μαζί του για την ιταλική κουζίνα και μας αποκάλυψε τα μυστικά της καλής πίτσας.Τι θα συμβουλή θα δίνατε σε κάποιον που θέλει να φτιάξει μια καλή πίτσα στο σπίτι;
Το πρώτο πράγμα που πρέπει να σκεφτεί είναι τι είδους πίτσα θέλει να φτιάξει. Θα συμβούλευα να πάει στο διπλανό φούρνο και να αγοράσει από εκεί αλεύρι με το κιλό, που είναι πιο φρέσκο. Θα συμβούλευα επίσης να την ψήσει σε θερμοκρασία πάνω από 220 βαθμούς. Οι πρώτες ύλες είναι πολύ σημαντικές για μια καλή πίτσα,  γι΄αυτό επιλέξτε καλές ντομάτες. Παλιά έτρωγες μόνο για να γεμίσεις το στομάχι σου. Σήμερα όμως ο κόσμος θέλει να αισθάνεται καλά με αυτό που τρώει.

Ποια είναι η πρώτη σας γευστική ανάμνηση;
Το νερό, το οποίο είναι πολύ σημαντικό. Για το σώμα, το φαγητό αλλά και για την παρασκευή ζύμης.

La Cucina Italiana: Τι σημαίνει για σας;
Είμαι Ιταλός, φτιάχνω πίτσες και η πίτσα είναι το πιο διάσημο ιταλικό φαγητό στον κόσμο. Πίσω από κάθε πιάτο υπάρχει η παρουσία ενός δημιουργικού ατόμου. Δεν είναι απλά μόνο μια συνταγή- υπάρχει σκέψη και εφευρετικότητα. Σε κάθε πιάτο βρίσκονται οι ικανότητές μας.

Ποιο είναι το αγαπημένο σας ιταλικό πιάτο;

Τα σπαγγέτι με ντομάτα και ένα φύλλο βασιλικό. Το πιο απλό- αλλά δύσκολο να το κάνεις καλά- πιάτο.

Ποια είναι η αγαπημένη σας γεύση στο παγωτό;
Η γλυκόριζα

Ποια είναι η φιλοσοφία σας στη μαγειρική με τρεις λέξεις;
Πάθος, ικανότητα και δημιουργικότητα.

Τι θέλατε να φάτε στο τελευταίο γεύμα σας;
Mamma mia! Σπαγγέτι με σάλτσα ντομάτας.

Ποιο εστιατόριο στον κόσμο θέλετε να επισκεφτείτε αυτή τη χρονιά;
To Mozza στο Λος Άντζελες.

Περισσότερες πληροφορίες: www.pepeingrani.it
Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;