Κατηγορίες

Alexander Kristen: Ο νέος σεφ του ξενοδοχείου The Ring της Βιέννης

Alexander Kristen: Ο νέος σεφ του ξενοδοχείου The Ring της Βιέννης
Το εστιατόριο "At eight" αποτελεί κομμάτι της ιδιαίτερης εμπειρίας που προσφέρει το πολυτελέστατο ξενοδοχείο The Ring της Βιέννης. Ο νέος σεφ του εστιατόριου, ο βιεννέζος Alexander Kristen, κουβαλάει πείρα ετών από μερικά σπουδαία εστιατόρια, όπως το "D.O.M." στο Σάο Πάολο, το "De Librije" στο Zwolle της Ολλανδίας, καθώς και τα "Konstantin Filippou" και "Motto am Fluss" στη Βιέννη.

Το μενού που ετοιμάζει στο The Ring έχει μια ιδιαίτερη αδυναμία στα μυρωδικά, τα βότανα και τα αιθέρια έλαια. Το βράδυ, το εστιατόριο μεταμορφώνεται σε ένα ρομαντικό σκηνικό όπου οι επισκέπτες απολαμβάνουν το δείπνο τους με πιάτα όπως ραβιόλια με μαύρη τρούφα και φασκόμηλο ή αγριογούρουνο με αρακά, παντζάρια και φρέσκο κρεμμυδάκι. Λίγο πριν φροντίσει για άλλο ένα υπέροχο δείπνο με φόντο τη Ringstrasse, απάντησε στις ερωτήσεις μας.




Ποιο ήταν το πρώτο πιάτο που μάθατε να μαγειρεύετε;

Τα scrambled eggs που μου έμαθε η μητέρα μου. Ως μαθητευόμενος, το πρώτο μου πιάτο ήταν gnocchi

Ποιες είναι οι πιο δυνατές γευστικές αναμνήσεις από την παιδική σας ηλικία; 
Λάτρευα τα φαγητά της γιαγιάς μου. Έφτιαχνε σπεσιαλιτέ της κλασικής αυστριακής κουζίνας, όπως dumplings γεμιστά με κιμά.

Ποιο ήταν το πιο ασυνήθιστο πιάτο στο περσινό μενού σας;
Το πιο ασυνήθιστο και ίσως το πιο απροσδόκητο υλικό ήταν τα αφυδατωμένα παντζάρια σε ένα επιδόρπιο.

Είστε τολμηρός στο φαγητό; Υπάρχουν φαγητά που δεν θα δοκιμάζατε ποτέ;
Ναι, μου αρέσει να δοκιμάζω διαφορετικά εστιατόρια και νέες κουζίνες. Υπάρχουν όμως κάποιες extreme γεύσεις που δεν δοκίμαζα ποτέ, όπως το  ballut (έμβρυο πάπιας που βράζεται μέσα στο κέλυφος του) που χρησιμοποιείται στη βιετναμέζικη κουζίνα.

Ποιο είναι το υλικό που χρησιμοποιείτε περισσότερο αυτή την περίοδο;
Χρησιμοποιώ πολύ το αρωματικό Hoja Santa γιατί προσθέτει έξτρα γεύση.



Ποιος είναι ο αγαπημένος σας γαστρονομικός προορισμός;
Το πρόσφατο ταξίδι μου στη Σλοβενία ήταν μια υπέροχη εμπειρία, καθώς η haute cuisine εκεί βρίσκεται  στα πάνω της αυτή τη στιγμή. Και η Λατινική Αμερική θα είναι πάντα στο μυαλό μου, αφού επισκέφθηκα ορισμένα εξαιρετικά εστιατόρια.

Τι μουσική ακούτε όταν μαγειρεύετε;
Μου αρέσει πολύ ο αυστριακός ραδιοφωνικός σταθμός FM4 που παίζει εναλλακτική μουσική. Τα μουσικά μου γούστα περιλαμβάνουν από hip-hop, funk και jazz μέχρι κλασική μουσική.

Αν διοργανώνατε το απόλυτο δείπνο, ποιοι θα ήταν οι τρεις καλεσμένοι σας;
Θα προσκαλούσα τη Juliane Caspar, chief editor του οδηγού Michelin, τον Μπαράκ Ομπάμα, και τον Thomas Keller, τον περίφημο σεφ του εστιατορίου French Laundry στην Καλιφόρνια.

Τι θα περιελάμβανε αυτό το δείπνο;
Θα ήταν ένα μενού εννέα πιάτων με μια ποικιλία από ντομάτες σαν ορεκτικό, ψάρι με άγουρα σταφύλια και Hoja Santa ως κυρίως πιάτο, και παντζάρι με γιαούρτι ως επιδόρπιο.

Ποια είναι τα αγαπημένα σας εστιατόρια στον κόσμο;
Το De Librije και το Wolf Atelier στην Ολλανδία, το Dalva e Dito στη Βραζιλία, το Hisa Franko στη Σλοβενία και το Landhaus Bacher στην Αυστρία.







Info

www.ateight-restaurant.com
www.theringhotel.com




Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;