Κατηγορίες

Η Ακτή Αμάλφι του celebrity σεφ Marc Murphy

01/09/2015 14:13, 0 σχόλια

Η Ακτή Αμάλφι του celebrity σεφ Marc Murphy
Γνωστός στην Αμερική από το τηλεοπτικό σόου "Chopped" του Food Network και ιδιοκτήτης μιας μικρής αυτοκρατορίας εστιατορίων στη Νέα Υόρκη (Landmarc, Ditch Plains, Kingside), ο Marc Murphy έχει περάσει το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του με μια βαλίτσα στο χέρι, ταξιδεύοντας στους πιο κοσμοπολίτικους προορισμούς της γης. Πρόσφατα, βρέθηκε στην Ακτή Αμάλφι, κάνοντας ένα γαστρονομικό tour μίας εβδομάδας με αφετηρία το Ποζιτάνο. Εδώ, μοιράζεται μαζί μας τα καλύτερα μέρη για φαγητό που ανακάλυψε.




Chez Black

Εστιατόριο-θεσμός στο Ποζιτάνο από το 1949. Όλοι λένε τα καλύτερα για την περίφημη αχινομακαρονάδα του. Σερβίρεται σε ένα τεράστιο μπολ που θυμίζει αχινό. Εξίσου ωραία είναι η τοποθεσία και η θέα του. Via del Brigantino, 19, Positano, +39 089 875036, www.chezblack.it



Hotel Belmond Caruso
Ένα γεύμα στο εστιατόριο The Belvedere του ξενοδοχείου Belmond Caruso στο Ravello, που βρίσκεται σε ένα αριστοκρατικό palazzo του 17ου αιώνα με μαγευτική θέα στη θάλασσα, αποτελεί σίγουρα κορυφαία εμπειρία. Και το πιο casual εστιατόριο του ξενοδοχείου όμως, δίπλα στην πισίνα, είναι εξίσου καλό. Για ελαφριά και τραγανή πίτσα, λιγκουίνι με αχιβάδες και αχνιστά μύδια με ντομάτα. Piazza S. Giovanni del Toro 2, Ravello, +39 089 858801, www.belmond.com



La Tagliata
Ψηλά πάνω απ' το Ποζιτάνο, αυτή η απλή, οικογενειακή ταβέρνα μοιάζει με δεντρόσπιτο σκαρφαλωμένο στην κορυφή του βουνού. Εξαιρετική θέα και νοστιμότατο φαγητό. Φρέσκα λαχανικά, κολοκυθάκια σαλάτα, σπιτικά ζυμαρικά, νιόκι σε σάλτσα ντομάτας, ραβιόλια γεμιστά με κολοκυθάκια και τυρί ρικότα. Μετά από αυτές τις νοστιμιές, έρχονται οι πιατέλες με ψητά κρέατα: κοτόπουλο, αρνί, μοσχάρι, κουνέλι και χοιρινό λουκάνικο με σπιτικές τηγανητές πατάτες και ανάμεικτη πράσινη σαλάτα. Via Monsignor Vito Talamo, Positano, +39 089 875872, www.latagliata.com



Next2
Από τα νεότερα γαστρονομικά spots του Ποζιτάνο, που το προτείνουν και πολλοί ντόπιοι. Το γεύμα ανοίγει ιδανικά με μια απλή μπρουσκέτα ντομάτας με μια υπέροχη πέστο βασιλικού, σπιτικά tagliolini με σκόρδο και χόρτα και κροκέτες με καπνιστή μοτσαρέλα και λαχανικά. Από τα κυρίως ξεχωρίζουν τα τρυφερά κεφτεδάκια που σερβίρονται πάνω σε πολέντα, τα κανελόνια και τα αρνίσια παϊδάκια με πουρέ κουνουπιδιού, ενώ στο φινάλε αξίζει να δοκιμάσεις μιλφέιγ με φράουλες και torta caprese (σοκολατένιο κέικ χωρίς αλεύρι, με αμυγδαλόσκονη). Όταν κάνετε κράτηση, ζητείστε τραπέζι έξω στη βεράντα- η θέα στον κόλπο της Νάπολης είναι εκπληκτική. Viale Pasitea 242, Positano, +39 089 812 3516, www.next2.it



Lo Scoglio da Tommaso
Ίσως το πιο αγαπημένο μου εστιατόριο στον κόσμο. Η υποδοχή οικογενειακή και πολύ φιλική. Το μενού είναι μεγάλο και καλό είναι παραγγείλεις ό,τι πιο φρέσκο έχουν εκείνη τη μέρα. Τα ορεκτικά περιλαμβάνουν μαριναρισμένο γαύρο, μεγάλες ντομάτες με βασιλικό και φρέσκια μοτσαρέλα, αχινούς και μύδια. Πεντανόστιμα ζυμαρικά με κολοκυθάκια, με βασιλικό και παρμεζάνα ή με αχινό, και ψητό ψάρι με λεμόνι, ελαιόλαδο, κάππαρη και πατάτες για κυρίως. Piazza delle Sirene, Massa Lubrense, +39 081 808 1026, www.hotelloscoglio.com





Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;