Κατηγορίες

Ταξίδι γεύσης στη Λισαβόνα με τον Nuno Mendes, σεφ του περίφημου Chiltern Firehouse

Ταξίδι γεύσης στη Λισαβόνα με τον Nuno Mendes, σεφ του περίφημου Chiltern Firehouse
O Πορτογάλος Nuno Mendes είναι αναμφίβολα ένας από τους πιο πολυσυζητημένους σεφ στο Λονδίνο αυτή τη στιγμή. Για ένα γεύμα στο εστιατόριο του ξενοδοχείου Chiltern Firehouse (ιδιοκτησίας του διάσημου ξενοδόχου Αndre Balazs), στην περιοχή Marylebone, πρέπει να κλείσεις τραπέζι μήνες πριν. Με προϋπηρεσία στο περίφημο El Bulli , ο ήρεμος αλλά και εφευρετικότατος σεφ, γνωστός για τη δημιουργική και προκλητική κουζίνα του, έχει κερδίσει τους Λονδρέζους εδώ και χρόνια.


 
Μπορεί η αναβράζουσα γαστρονομική σκηνή του Λονδίνου να τον έχει απορροφήσει ολοκληρωτικά, ωστόσο ο Mendes δεν ξεχνά τις ρίζες του. Με την πρώτη ευκαιρία, επισκέπτεται τη Λισαβόνα και τριγυρνά στα κλασικά και νέα γευστικά στέκια της πόλης. Μετά το τελευταίο του ταξίδι, μοιράζεται μαζί μας τα αγαπημένα του μέρη για φαγητό στην πορτογαλική πρωτεύουσα.

Τα καλύτερα εστιατόρια

Taberna da Rua das Flores: Ένα υπέροχο μικρό εστιατόριο για δημιουργική κουζίνα με τοπικά προϊόντα σε χαλαρό, ρουστίκ περιβάλλον. Με το άνοιγμά του επηρέασε σημαντικά τη νέα -λιγότερο επίσημη- γαστρονομική σκηνή της πόλης. Μερικοί από τους καλύτερους σεφ του κόσμου έχουν περάσει από εδώ κι έχουν πάρει tips από τον φανταστικό μάγειρα André Magalhães. Rua das Flores 103, +35 1213479418.



Ramiro: Μια παλιά μπυραρία που αποτελεί ένα από τα πιο δημοφιλή στέκια των Πορτογάλων. Σερβίρει ντόπια θαλασσινά (γαρίδες από το Algarve, αστακούς, καβούρια κτλ.), μαγειρεμένα με τρόπο απλό, που συνοδεύονται υπέροχα με παγωμένη μπύρα Av. Almirante Reis nº1, +35 1218851024, www.cervejariaramiro.pt



Τα ανερχόμενα

Tabik: Ολοκαίνουργιο γευστικό στέκι από τον νεαρό και πολλά υποσχόμενο σεφ Manuel Lino, που έρχεται να προστεθεί στο τερέν των casual εστιατορίων που σερβίρουν πολύ καλό και προσεγμένο φαγητό. Έχοντας δουλέψει για χρόνια σε μερικά από τα καλύτερα εστιατόρια του κόσμου, ο Lino αποφάσισε να επιστρέψει στην πατρίδα του και να ανοίξει ένα δικό του μέρος που να εστιάζει στην κουζίνα και τα προϊόντα της Πορτογαλίας. Αναμένεται να γίνει ένα από τα πιο hot εστιατόρια της πόλης. Av. da Liberdade 41, www.tabikrestaurant.com



Feitoria: Στο εστιατόριο του όμορφου ξενοδοχείου Altis Belém, ο ανερχόμενος σεφ João Rodrigues δοκιμάζει τα όριά του με ένα φανταστικό tasting menu. Altis Belem Hotel & Spa, Doca do Bom Sucesso, +35 1210400207, www.restaurantefeitoria.com



Το μυστικό

Jesus é Goês
: Η κουζίνα της Γκόα αποτελεί κομμάτι της γαστρονομικής κουλτούρας της Λισαβόνας. Σε αυτό το μικροσκοπικό και γουστόζικο μαγαζί, ο σεφ Jesus Lee σερβίρει το πιο νόστιμο φαγητό αυτής της εξωτικής πολιτείας. Rua São José 23.



Ο top σεφ
Ο José Avillez είναι ένας από τους πιο καταξιωμένους σεφ της χώρας και διευθύνει πολλά εστιατόρια όπως το Belcanto -το πρώτο της Πορτογαλίας που κέρδισε 2 αστέρια Michelin. Πιο πρόσφατα άνοιξε το Mini Bar στην περιοχή Chiado, στο οποίο σερβίρονται νόστιμα μικρά πιάτα όπως  φουαγκρά Ferrero Rocher και ταρτάρ τόνου σε χωνάκια (temaki). Τα κοκτέιλ του είναι επίσης φανταστικά, ενώ μένει ανοιχτό μέχρι αργά. R. António Maria Cardoso 58, +351 21 130 5393, www.minibar.pt





Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;