Κατηγορίες

48 ώρες στη Νέα Υόρκη με τον Alain Ducasse

30/03/2016 21:00, 0 σχόλια

48 ώρες στη Νέα Υόρκη με τον Alain Ducasse
Με αφορμή την έκδοση του νέου του βιβλίου «Η Νέα Υόρκη του Alain Ducasse: 100 γκουρμέ διευθύνσεις», ο κορυφαίος Γάλλος σεφ μάς δίνει ένα μίνι γαστρονομικό οδηγό για κάθε επισκέπτη που θέλει να πάρει μια καλή γεύση από το Μεγάλο Μήλο μέσα σε δύο μέρες.


Ημέρα πρώτη: Μανχάταν


Πρωινό

Ένα από τα αγαπημένα μου σημεία πρωινό στο Μανχάταν είναι το Russ & Daughters. Όταν κυκλοφόρησε το βιβλίο μου «J’aime New York» (το 2013), το cafe αυτό δεν υπήρχε και τότε απλά σταματούσα στο μαγαζί τους στην Houston Street για bagel με τυρί κρέμα και καπνιστό σολομό. Έχουν τα καλύτερα καπνιστά ψάρια που έχω δοκιμάσει ποτέ. 179 E Houston St & 127 Orchard , www.russanddaughters.com



Καφές
Μου αρέσει το Cafe Integral στο SoHo. Μια γνήσια μπουτίκ που συνδυάζει τον καλό καφέ με την τέχνη και τη μόδα. Ο καφές είναι εξαιρετικός, με κόκκους που ο ιδιοκτήτης Cesar Vega προμηθεύεται από φάρμα στη Νικαράγουα. Συνήθως πάω για τον εσπρέσο του αλλά και ο καφές φίλτρου είναι εξίσου καλός. 135 Grand St, www.cafeintegral.com



Γεύμα
Όταν είμαι στη Νέα Υόρκη το πρόγραμμά μου είναι συνήθως πολύ φορτωμένο, οπότε το Le Bernardin, που βρίσκεται δίπλα στο εστιατόριό μου, το Benoit (60 W 55th St, www.benoitny.com), είναι ιδανικό σημείο για μεσημεριανό γεύμα. Προτιμώ το lounge με τη χαλαρή ατμόσφαιρα και απολαμβάνω ψάρι που είναι πάντα φρέσκο και όμορφα μαγειρεμένο από τον φίλο μου Eric Ripert. 155 W 51st St, www.le-bernardin.com


Le Bernardin


Benoit

Απογευματινό σνακ
Σε κάθε πόλη μου αρέσει να ανακαλύπτω φούρνους και να δοκιμάζω διαφορετικούς τύπους ψωμιού. Ο Jim Lahey είναι ένας από τους βραβευμένους αρτοποιούς της Νέας Υόρκης και όταν σταματάω στο Sullivan Street Bakery, πάντα θα φύγω με ένα από τα ιταλικά ψωμιά του. 533 W 47th St, www.sullivanstreetbakery.com



Δείπνο
Μου αρέσει αυτό που ο Ignacio Mattos και ο Thomas Carter κάνουν στο Estela. Το μενού έχει χορτοφαγική κατεύθυνση και είναι σταθερό νόστιμο. Το ταρτάρ είναι πολύ ξεχωριστό, ενώ διαθέτουν και μία αξιόλογη και προσιτή λίστα κρασιών (47 E Houston St, www.estelanyc.com). Διαφορετικά, αν είμαι σε διάθεση για ένα καλό burger ή σπιτικά λουκάνικα θα πάω στο DBGB Kitchen & Bar του φίλου μου Daniel Boulud. Έχει μία καταπληκτική συλλογή από μπύρες και η ατμόσφαιρα είναι φανταστική. 299 Bowery, www.dbgb.com


Estela


DBGB Kitchen & Bar

Επιδόρπιο

Τα παγωτά και τα σορμπέ στο Il Laboratorio del Gelato είναι εξαιρετικά. Με 50 σχεδόν γεύσεις, που έχουν τη σωστή δόση γλυκού. Ξεχωρίζω το σορμπέ δαμάσκηνο και το παγωτό σύκο. 188 Ludlow St, www.laboratoriodelgelato.com



Ποτό
Παρόλο που περνάω πολύ χρόνο στο εστιατόριό μου, όταν βρίσκομαι στη Νέα Υόρκη, το Benoit αποτελεί επίσης ιδανικό σημείο για να πιω ένα τελευταίο ποτό, αφού το ξενοδοχείο που μένω βρίσκεται κοντά στο εστιατόριο. Πριν πάω για ύπνο, θα καθίσω στο μπαρ και θα απολαύσω ένα νέο κρασί που θα μου προτείνει ο wine director, Guillem Kerambrun. 60 W 55th St, www.benoitny.com.




Ημέρα δεύτερη: Μπρούκλιν

Πρωινό
Αν περάσω τη μέρα μου στο Brooklyn, θα ξεκινήσω από τα νότια με καφέ κι ένα κομμάτι πίτα στο Four & Twenty Blackbirds που σερβίρει απολαυστικό πρωινό.  Οι δύο αδελφές που το έχουν, φτιάχνουν μια πεντανόστιμη μηλόπιτα με αλατισμένη καραμέλα, η οποία σερβίρεται με λίγη σαντιγί. 439 3rd Ave, Brooklyn, www.birdsblack.com



Γεύμα
Το μεσημέρι μπορεί να περάσω από το Mile End Delicatessen στο Boerum Hill για το κλασικό τους Reuben (κορν μπιφ, ελβετικό τυρί και σπιτικό sauerkraut πάνω σε φρυγανισμένο ψωμί σικάλεως) ή για ένα σάντουιτς με καπνιστό κρέας. 97A Hoyt Street, www.mileenddeli.com



Ψώνια
Το Sahadi’s είναι ένας προορισμός και μία διεύθυνση που όλοι Νεοϋορκέζοι θα πρέπει να γνωρίζουν. Από το 1890 προσφέρει ξηρούς καρπούς, αποξηραμένα φρούτα, χύμα αλεύρι, περισσότερες από 30 ποικιλίες ελιάς και μπαχαρικά που δύσκολα βρίσκεις αλλού. 187 Atlantic Ave, www.sahadis.com



Απογευματινό σνακ
Λατρεύω την ατμόσφαιρα του Brooklyn Farmacy. Η διακόσμηση σε μεταφέρει στις αρχές του 20ου αιώνα και κάνει πολλούς περαστικούς να σταματούν και να θέλουν να περάσουν λίγη ώρα εδώ. Όταν βρίσκομαι στην  περιοχή, θα κάνω μία στάση για egg cream ή σπιτικό ice cream float (σόδα και παγωτό σε ψηλό ποτήρι). 513 Henry St, www.brooklynfarmacyandsodafountain.com



Δείπνο
Το Diner του Andrew Tarlow είναι απλά μοναδικό. Ενώ ο χώρος σε προδιαθέτει για μία κλασική και κάπως παλιομοδίτικη γαστρονομική εμπειρία,  το μενού είναι πρωτότυπο και αλλάζει καθημερινά. Φτιάχνουν τέλειο burger. 85 Broadway, dinernyc.com



Ποτό

Μετά το δείπνο μπορεί να περάσω από το Hotel Delmano και να ζητήσω από τον μπάρμαν να με εκπλήξει με ένα bourbon cocktail- κάτι πικρό και ξινό. Με ένα μεγάλο παγάκι πάντα. 82 Berry St, www.hoteldelmano.com






Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;