Κατηγορίες

Η Νέα Υόρκη του σεφ Daniel Boulud

18/02/2016 17:00, 0 σχόλια

Η Νέα Υόρκη του σεφ Daniel Boulud
Ιδιοκτήτης του Daniel, ενός από τα διασημότερα εστιατόρια της Νέας Υόρκης, με τρία αστέρια Michelin στο «πέτο» του, ο Γάλλος σεφ από τη Λυών έχει συνδέσει το όνομά του με την υψηλή γαστρονομία για σχεδόν τρεις δεκαετίες. Ο Daniel Boulud δεν παύει να εξερευνά τη συναρπαστική γαστρονομική σκηνή του Μεγάλου Μήλου. Ακολουθούν τα αγαπημένα γευστικά στέκια του στην πόλη.


Brunch

Το Frankiest Spunino στο Brooklyn είναι ένα φανταστικό αμερικάνικο μπιστρό που ανοίγει στις 11 το πρωί και σερβίρει brunch τα Σαββατοκύριακα. Φρέσκα αυγά από αγρόκτημα, χοντροκομμένο μπέικον και frittata με προσούτο και πατάτα ή με άγρια μανιτάρια και πεκορίνο. Και το μεσημέρι, όμως, σερβίρει ωραία πιάτα όπως κεφτεδάκια με κουκουνάρι και σταφίδες. 457 Court Street, από €3,5 το πιάτο για brunch, από €11 τα κυρίως.



Μεσημεριανό
Αν αναζητάτε κάτι οικονομικό, το Sweet Green είναι μια νέα αλυσίδα salad bars, ιδανική για καλά budget γεύματα. Μπορείς να επιλέξεις από το μενού ή να φτιάξεις τη δική σου σαλάτα με φρέσκα εποχιακά υλικά από φάρμες και υπέροχα ντρέσινγκ. Αγαπημένο μου το κατάστημα στο ξενοδοχείο NoMad (1164 Broadway, από €6,5 η σαλάτα). Τα Meatball Shop είναι άλλη μία αλυσίδα της μόδας. Φτιάχνουν νοστιμότατα κεφτεδάκια από κοτόπουλο, μοσχάρι και χοιρινό με διάφορες σάλτσες (84 Stanton Street, themeatballshop.com, €6,5 τα τέσσερα κεφτεδάκια με σάλτσα). Αλλά για μια πραγματική νεοϋορκέζικη εμπειρία θα πρότεινα το διάσημο Deli Katz για σάντουιτς με παστράμι. Είναι γνωστό από την ταινία «Όταν ο Χάρυ γνώρισε τη Σάλλυ» και θυμίζει καφετέρια των fifties (205 East Houston Street, katzsdelicatessen.com, €14 το pastrami sandwich).


Sweet Green


Meatball Shop


Deli Katz

Απεριτίφ

Για ποτό θα πρότεινα ένα δικό μου μέρος, το χαριτωμένο Bar Pleiades στο Surrey Hotel. Αυτό που πρέπει να πιεις εδώ είναι το Sazerac: κονιάκ ή rye whisky, αψέντι και Peychaud's bitters. Κάτι σαν αμερικάνικο negroni από τη Νέα Ορλεάνη. 20 East 76th Street, thesurrey.com.





Δείπνο

Στη Νέα Υόρκη θα δοκιμάσεις μερικά από τα καλύτερα θαλασσινά του κόσμου. Προσωπικά έχω δύο αγαπημένα μέρη για θαλασσινά στην πόλη- ένα ιαπωνικό κι ένα γαλλικό. Το βραβευμένο με αστέρι Michelin 15 East, προσφέρει σούσι και σασίμι à la carte- από τόνο, σολομό και χέλι μέχρι καβούρι (15 East 15th Street, 15eastrestaurant.com). Το Le Bernardin του σεφ Eric Ripert είναι το μόνο εστιατόριο θαλασσινών της πόλης με τρία αστέρια Michelin. Το μενού γευσιγνωσίας περιλαμβάνει πιάτα όπως λαζάνια με αστακό, σελινόριζα και βούτυρο τρούφας (155 West 51st Street, le-bernardin.com). Για πιο casual δείπνο, ιδανικό είναι το κορεάτικο Momofuko Saam Bar, που φτιάχνει φανταστικά μαλακά ψωμάκια στον ατμό γεμιστά με χοιρινό (207 2nd Avenue, momofuku.com), καθώς και το Il Buco Alimentari & Vineria για καλό ιταλικό φαγητό (53 Great Jones Street, ilbucovineria.com).

15 East


Le Bernardin


Il Buco Alimentari & Vineria




Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;