Κατηγορίες

Κάνουμε το μπαγιάτικο ψωμί ξανά σαν φρέσκο

Κάνουμε το μπαγιάτικο ψωμί ξανά σαν φρέσκο
Γίνεται να ξαναδώσουμε φρεσκάδα στο χθεσινό, μπαγιάτικο ψωμί μας; Η απάντηση είναι ναι! Και μάλιστα πολύ απλά και γρήγορα. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να πετάμε το μπαγιάτικο- εφόσον δεν μούχλιασε και δεν μυρίζει άσχημα- ούτε να πηγαίνουμε κάθε μέρα στο φούρνο. Απλά ακολουθούμε τον παρακάτω τρόπο.

1. Βάζουμε τη φραντζόλα ή την μπαγκέτα σε ένα ταψί ή στη λαμαρίνα του φούρνου και με τα χέρια μας ή με ένα ψεκαστήρι, τη βρέχουμε με λίγο κρύο νερό.
2. Μόλις υγρανθεί, τη βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς, για 8-10 λεπτά.
3. Βγάζουμε το ψωμί από τον φούρνο και το απολαμβάνουμε ζεστό, τραγανό απ' έξω και αφράτο μέσα!




Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;