Κατηγορίες

Πώς να καθαρίσω γρήγορα και σωστά φρέσκες γαρίδες

Πώς να καθαρίσω γρήγορα και σωστά φρέσκες γαρίδες
Η γαρίδα πρωταγωνιστεί σε πολλά λαχταριστά πιάτα, καλό είναι ξέρουμε πώς να την καθαρίσουμε σωστά. Ακολουθούν τρία απλά βήματα για να καθαρίσουμε τις φρέσκες γαρίδες με μέτριο ή μεγάλο μέγεθος. Δεν θέλει κόπο, θέλει τρόπο!



Αφαιρούμε τα κεφάλια
Με το αριστερό μας χέρι κρατάμε τη γαρίδα από το σώμα και με το δεξί πιάνουμε το κεφάλι και το τραβάμε. Αποσπάται εύκολα. Tip: Τα κεφάλια από τις γαρίδες μπορούμε να τα φυλάξουμε για έναν γευστικό ζωμό για πιλάφι ή για γαριδομακαρονάδα.

Καθαρίζουμε από το κέλυφος
Με το αριστερό μας χέρι κρατάμε τη γαρίδα έτσι ώστε τα πόδια της να είναι προς το μέρος μας και με τον αντίχειρα του δεξιού και του αριστερού χεριού αποσπάμε κομμάτι-κομμάτι το κέλυφος αρχίζοντας από τη μεριά που είναι τα πόδια.

Αφαιρούμε το εντεράκι
Κρατάμε τη γαρίδα με το αριστερό μας χέρι έτσι ώστε η εξωτερική μεριά της ράχης της να είναι προς τα πάνω και με ένα κοφτερό μαχαιράκι χαράσσουμε κατά μήκος τη ράχη της. Φαίνεται τότε ένα μικρό μαύρο εντεράκι το οποίο αποσπάμε με το μαχαιράκι ή με μία οδοντογλυφίδα.




Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;