Κατηγορίες

Πώς να καθαρίσω και να λιώσω γρήγορα το σκόρδο

Πώς να καθαρίσω και να λιώσω γρήγορα το σκόρδο
Βασικό συστατικό στη μαγειρική, το σκόρδο προσδίδει μια ιδιαίτερη γεύση και νοστιμιά στα πιάτα μας. Σας παρουσιάζουμε βασικές τεχνικές που μας διευκολύνουν να το καθαρίσουμε και να το λιώσουμε εύκολα και γρήγορα.

Καθάρισμα
Για να ξεχωρίσουν οι σκελίδες από ολόκληρο το σκόρδο, βάζουμε το σκόρδο σε έναν πάγκο με τη ρίζα του προς τη μεριά μας και πιέζουμε με δύναμη το σκόρδο με τις παλάμες μας. Οι σκελίδες ξεχωρίζονται και προχωράμε στο καθάρισμα.
Κόβουμε λίγο τις άκρες (ρίζες) από κάθε σκελίδα. Ακουμπάμε πάνω στις σκελίδες το πλατύ μέρος της λάμας ενός μεγάλου μαχαιριού και πιέζουμε με το χέρι μας. Οι σκελίδες σκάνε και ξεφλουδίζονται εύκολα.
Αν έχουμε πολλές σκελίδες που θέλουμε να ξεφλουδίσουμε τις ζεματάμε για 10 δευτερόλεπτα σε καυτό νερό και στη συνέχεια τις ξεφλουδίζουμε.Λιώσιμο
Για να κάνουμε τις καθαρισμένες σκελίδες πάστα, τις βάζουμε ξανά κάτω από τη λάμα του μαχαιριού και πιέζουμε γερά (χρησιμοποιούμε μεγάλο μαχαίρι με πλατιά και γερή λάμα). Πιάνουμε την πλασμένη σκελίδα με το ένα μας χέρι, την κρατάμε επάνω στη σανίδα κοπής και με το μαχαίρι την κόβουμε πολύ μικρά κομματάκια. Τις πιέζουμε πάλι με το πλατύ μέρος του μαχαιριού, τις ξαναμαζεύουμε, τις κόβουμε και τις ξαναπιέζουμε μέχρι να πολτοποιηθούν κανονικά.
Αν οι σκελίδες είναι αρκετές μπορούμε να τις πολτοποιήσουμε στο μούλτι, προσθέτοντας ελάχιστο λάδι για να μπορούν τα μαχαίρια του μούλτι να τις πιάσουν και να τις κόψουν.
Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;