Κατηγορίες

Πώς να φτιάξω το τέλειο τηγανητό αυγό

Πώς να φτιάξω το τέλειο τηγανητό αυγό
Νομίζετε ότι το τηγανητό αυγό είναι υπόθεση απλούστατης μαγειρικής; Κι όμως, έχει κι αυτό τα μυστικά του. Ακολουθήστε τα παρακάτω 4 απλά βήματα για σίγουρα αποτελέσματα. 

Το σωστό τηγάνι
Με ένα οποιαδήποτε αντικολλητικό τηγάνι ή ένα καλολαδωμένο και προθερμασμένο τηγάνι από χυτοσίδηρο θα κάνετε τη δουλειά σας μια χαρά. Αν χρησιμοποιήσετε τηγάνι από ανοξείδωτο ατσάλι, απλά προσθέστε λίγο επιπλέον βούτυρο.

Η θερμοκρασία μαγειρέματος
Μια σταθερή μέτρια φωτιά είναι ιδανική για τηγανητά αυγά με απαλή και μεταξένια υφή. Αν το τηγάνι είναι πολύ ζεστό, το κάτω μέρος θα ψηθεί ενώ το πάνω θα είναι ακόμη ρευστό. Αν το τηγάνι είναι πιο κρύο, το αυγό θα πάρει περισσότερο χρόνο να μαγειρευτεί.Ο καλύτερος τρόπος για να μαγειρέψετε την πάνω επιφάνεια
Ο μελάτος κρόκος είναι υπέροχος, αλλά ένα ασπράδι που δεν έχει σφίξει σίγουρα όχι. Σκεπάστε το τηγάνι με ένα καπάκι στα μισά του μαγειρέματος, έτσι ώστε η παγιδευμένη θερμότητα και ο ατμός να μαγειρέψουν απαλά το πάνω μέρος. Μπορείτε επίσης να γυρίσετε το αυγό από την άλλη πλευρά και να τηγανίσετε για άλλο 1 λεπτό.O χρόνος μαγειρέματος
Είναι καθαρά θέμα προσωπικής προτίμησης. Τα ασπράδια γίνονται σε μερικά λεπτά, ειδικά αν καλύψετε το τηγάνι για 1-2 λεπτά. Μόλις τα ασπράδια σφίξουν, οι κρόκοι θα είναι ακόμα νερουλοί. Αυτό είναι το σημείο που πολύς κόσμος προτιμά να σταματήσει το τηγάνισμα, αλλά αν θέλετε τους κρόκους σας πιο πηχτούς συνεχίστε για λίγο ακόμη.


Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;