Κατηγορίες

Μυστικό: Πώς να μην λασπώνει το ρύζι

Μυστικό: Πώς να μην λασπώνει το ρύζι
Είναι ένα από τα πιο βασικά υλικά της κουζίνας μας που συνοδεύει ιδανικά πολλά πιάτα. Η διαδικασία βρασίματός του όμως κρύβει παγίδες. Ακολουθούν μερικά μικρά μυστικά για ρύζι πάντα σπυρωτό και με τέλεια υφή.

Ξεπλύνετε καλά

Το καλό ξέπλυμα με κρύο νερό είναι σημαντικό καθώς έτσι αφαιρείται μέρος του αμύλου, κάνοντας το ρύζι λιγότερο κολλώδες. Φυσικά, θα πρέπει να το στραγγίξετε επίσης καλά.

Πώς να το μαγειρέψετε
Υπολογίστε τη σωστή ποσότητα νερού. Σε γενικές γραμμές θέλετε περίπου 1 3/4 φλιτζάνι νερό για κάθε φλιτζάνι μακρύκοκκου λευκού ρυζιού. Χρησιμοποιήστε μια κατσαρόλα με βαριά βάση και ένα καπάκι που κλείνει καλά για να κρατά τον ατμό μέσα. Όταν το νερό πάρει βράση, ρίχνετε το ρύζι και σκεπάζετε. Έπειτα από 5 λεπτά ανακατεύετε ελαφρώς μόνο μία φορά. Με το πολύ ανακάτεμα "σπάει" ο κόκκος και το άμυλο προκαλεί το λάσπωμα. Επίσης, λίγες σταγόνες λεμονιού ενώ βράζει θα βοηθήσουν στο να γίνει σπυρωτό. Αφήστε το ρύζι να σιγοβράσει σκεπασμένο και σε χαμηλή φωτιά για περίπου 15 λεπτά. Όταν πιει όλο το νερό του και σχηματιστούν τρύπες στην επιφάνειά του είναι έτοιμο.Αφήστε το να "καθίσει"
Βγάλτε το από τη φωτιά και αφήστε το να ξεκουραστεί για 5-10 λεπτά, σκεπασμένο με μια καθαρή πετσέτα και από πάνω το καπάκι. Αυτό επιτρέπει την ανακατανομή της υγρασίας, με αποτέλεσμα μια πιο ομοιόμορφη σπυρωτή υφή.


Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;