Κατηγορίες

Πώς κάνω τέλεια σπιτική μπεσαμέλ

Πώς κάνω τέλεια σπιτική μπεσαμέλ
Βασική συνταγή για μία από τις πιο δημοφιλείς σάλτσες της γαλλικής κουζίνας. Υπάρχουν πολλοί λόγοι για να μάθουμε να φτιάχνουμε σωστά την μπεσαμέλ. Είναι χρήσιμη για παστίτσιο, μουσακά, πίτες και πολλά άλλα πιάτα. Δεν θέλει κόπο, θέλει τρόπο!

Υλικά


70 γρ. βούτυρο
140 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
3 1/4 φλιτζάνια πλήρες γάλα, ζεστό
1 κ.γ. κανέλα, τριμμένη
1 πρέζα μοσχοκάρυδο, κατά προτίμηση φρεσκοτριμμένο
1/2 κ.γ. με 1 κ.γ. αλάτι
πιπέρι



Εκτέλεση
1. Σε μια κατσαρόλα με χοντρό πάτο λιώνουμε το βούτυρο σε χαμηλή φωτιά. Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε με το σύρμα για να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Ανακατεύουμε συνέχεια για περίπου 5 λεπτά, να μαγειρευτεί το αλεύρι, χωρίς να πάρει πολύ χρώμα.
2. Ρίχνουμε το ζεστό γάλα και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε καλά με το σύρμα. Προσαρμόζουμε τη θερμοκρασία και αφήνουμε τη σάλτσα  να δέσει και να πήξει,  ανακατεύοντας τακτικά με το σύρμα. Προσθέτουμε την κανέλλα και το μοσχοκάρυδο, αλατοπιπερώνουμε, δοκιμάζουμε και ανακατεύουμε. Αφήνουμε για λίγο τη σάλτσα στην άκρη να κρυώσει μέχρι να τη χρησιμοποιήσουμε.




Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;