Κατηγορίες

Πώς να φτιάξω τον δικό μου βοτανόκηπο

Πώς να φτιάξω τον δικό μου βοτανόκηπο
Ψάχνετε έναν τρόπο να μεταφέρετε το υγιεινό σας μαγείρεμα στο επόμενο επίπεδο; Η καλλιέργεια βοτάνων στο σπίτι ή το διαμέρισμά σας είναι και αισθητικά ευχάριστη και ένας πολύ καλός τρόπος για να ενσωματώσετε φρέσκια γεύση στο μαγείρεμα σας.

1. Βρείτε ένα άδειο περβάζι με άφθονο ηλιακό φως.
Τα βότανά σας χρειάζονται όσο το δυνατόν περισσότερο το φως του ήλιου. 6-8 ώρες άμεσου ήλιου την ημέρα είναι το βέλτιστο. 

2. Αγοράστε τα βότανα σας.
Σταματήστε από το τοπικό κατάστημα κηπουρικής για να προμηθευτείτε τα απαραίτητα, όπως γλάστρες, χώμα, ποτιστήρι και μπουκάλι ψεκασμού. Οι υπεύθυνοι θα σας συμβουλέψουν σχετικά με το ποια βότανα μπορείτε να φυτέψετε μαζί, αν έχετε περιορισμένο χώρο.
3. Βεβαιωθείτε ότι η γλάστρα σας έχει καλή αποστράγγιση.
Κάθε βότανο θα χρειαστεί έναν ελαφρώς μοναδικό οδηγό φροντίδας. Ωστόσο, υπάρχουν δύο σημαντικοί παράγοντες για να διασφαλιστεί ότι ο κήπος σας θα ανθίσει: άφθονο φως του ήλιου - όπως αναφέρθηκε προηγουμένως - και καλή αποστράγγιση. Αυτό σημαίνει ότι η γλάστρα πρέπει να έχει έναν τρόπο, ώστε να βγαίνει το επιπλέον νερό, όπως μια τρύπα αποστράγγισης στο κάτω μέρος. 

4. Φροντίστε να ποτίζετε σωστά και να ψεκάζετε.
Μπορεί τα βότανα να χρειάζονται λίγο νερό, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι μπορείτε να τα αγνοήσετε. Μην αφήνετε το χώμα να στεγνώσει εντελώς. Ποτίστε όταν το 25% του χώματος είναι στεγνό. Επιπλέον, τα βότανα μπορούν να πάρουν λίγο νερό μέσω των φύλλων τους και όχι μόνο από το έδαφος. Εάν τα έχετε σε εσωτερικούς χώρους, ψεκάστε τα μερικές φορές την εβδομάδα.

5. Απολαύστε!
Τα βότανα σας φαίνονται καλά για το φαγητό; Τότε κόψτε λίγο, για να βάλετε, απλώς βεβαιωθείτε ότι τα κόβετε σωστά. Το καλύτερο είναι να κόψετε την κορυφή του φυτού και θα αναγεννηθούν νέα φύλλα από εκείνο το σημείο. Μην ανησυχείτε ότι αυτό θα βλάψει το φυτό, καθώς η κοπή ενθαρρύνει τη νέα ανάπτυξη.

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;