Κατηγορίες

Πώς να φτιάξω τέλεια λαζάνια

Πώς να φτιάξω τέλεια λαζάνια
Το αγαπημένο φαγητό του Γκάρφιλντ, θέλει τα μυστικά του για να μαγειρευτεί σωστά και να είναι πάντα λαχταριστό. Ανακαλύψτε τα όλα και δημιουργήστε το πιο νόστιμο πιάτο ζυμαρικών με τη γέμιση της αρεσκείας σας. 

1. Σιγουρευτείτε ότι έχετε καλύψει πλήρως τα λαζάνια με γέμιση και δεν έχετε αφήσει καμία γωνία εκτεθειμένη.

2. Στρώστε τη γέμιση ομοιόμορφα, φροντίζοντας να μην έχει σε κάποια στρώματα πάρα πολλή και σε άλλα πολύ λίγη. Θέλετε κάθε μπουκιά να περιέχει ίση ποσότητα από τις γεύσεις της γέμισης και των ζυμαρικών.

3. Μην βάζετε μεγάλα κομμάτια λαχανικών ή κρέατος στα λαζάνια για τον ίδιο λόγο όπως παραπάνω. Για να φτιάξετε τα τέλεια λαζάνια, η γέμιση πρέπει να είναι σε φέτες ή κρεμώδης.

4. Εάν χρησιμοποιείσετε αντικολλητικό χαρτί ψησίματος, θυμηθείτε να το αφαιρέσετε μόλις μαγειρευτούν τα λαζάνια. Διαφορετικά, θα βραχεί και θα καταστρέψει τη βάση. ΛΑΖΑΝΙΑ ΑΣΠΡΑ ΜΕ ΓΑΛΟΠΟΥΛΑ ΚΑΙ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ

5. Μην το παρακάνετε με την μπεσαμέλ. Είναι ένα απαραίτητο συστατικό σε πολλές συνταγές, ειδικά για τη συνοχή που προσδίδει στη γεύση, αλλά μπορεί επίσης να καταστρέψει το πιάτο, εάν υπάρχει σε μεγάλη ποσότητα.

6. Τα λαζάνια πρέπει να μαγειρευτούν για τουλάχιστον 45 λεπτά σε ζεστό φούρνο στους 180 βαθμούς, αν και εξαρτάται πραγματικά από τον αριθμό των στρώσεων. Για να μην παραψήσετε την επιφάνεια, ενώ μέσα μείνουν άψητα, καλύψτε το ταψί με αλουμινόχαρτο μέχρι τη μέση του ψησίματος και αφαιρέστε για το άλλο μισό.

7. Προσθέστε λίγο νερό ή γάλα στις γωνίες για να τις μαλακώσετε.

8. Μην τα φάτε αμέσως, καθώς τα ψημένα ζυμαρικά πρέπει πάντα να τα αφήνετε να ξεκουραστούν. Μάλιστα είναι πραγματικά καλύτερα και πιο νόστιμα την επόμενη μέρα!

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;