Κατηγορίες

Πώς να φτιάξω υγιεινό ρύζι από κουνουπίδι

Πώς να φτιάξω υγιεινό ρύζι από κουνουπίδι
Ενώ σίγουρα αγαπάτε μια καλή μερίδα υδατανθράκων, τί θα λέγατε να βρείτε τρόπους, για να τους μειώσετε στα γεύματά σας, έχοντας πάντα μία εξίσου νόστιμη, γευστική εναλλακτική; Μάλιστα, μερικές συνταγές απαιτούν συγκεκριμένα ρύζι κουνουπιδιού, ενώ μπορείτε πέρα από την κατανάλωση του σαν ρύζι, να φτιάξετε με αυτό, αυτή την υπέροχη “ζύμη” για πίτσα. Υπάρχουν τόσες πολλές δημιουργικές χρήσεις για το ρύζι κουνουπιδιού, οι δυνατότητές σας είναι πραγματικά ατελείωτες.


1. Διαλέξτε ένα μεγάλο κουνουπίδι.
Όταν βρεθείτε στο μανάβικο, πάρτε ένα μεγάλο και πολύ φρέσκο κουνουπίδι, ιδανικά με πολλά “μπουκετάκια”, ώστε να σας δώσει μία ικανή ποσότητα ρυζιού.

2. Κόψτε το κάτω μέρος.
Ενώ, θα μπορούσατε να σκάψετε στο κουνουπίδι και να το σπάσετε χωρίς να αφαιρέσετε το στέλεχος, αυτή είναι μία μάλλον δύσκολη διαδικασία. Αφαιρέστε πρώτα το κάτω μέρος του κουνουπιδιού, διευκολύνοντας τη διάσπαση του.

3. Σπάστε το σε μπουκετάκια.
Καθώς χωρίζετε το κουνουπίδι σε μικρά μπουκέτα, το μέγεθος έχει σημασία ανάλογα με τη μεθόδου που σκοπεύετε να επεξεργαστείτε το κουνουπίδι. Εάν το τρίψετε μόνοι σας, θα βόλευε να κρατήστε τα μπουκέτα αρκετά μεγάλα, ενώ αν χρησιμοποιήσετε έναν επεξεργαστή τροφίμων, κάντε τα μικρότερα.4. Κάντε το ρύζι.
Υπάρχουν δύο τρόποι με τους οποίους μπορείτε να κάνετε το ρύζι κουνουπιδιού: μπορείτε να χρησιμοποιήσετε έναν επεξεργαστή τροφίμων ή απλά να το τρίψετε με το χέρι.
Το τρίψιμο με τον επεξεργαστή θα είναι σίγουρα ευκολότερο, αλλά αν δεν έχετε το τρίψιμο στο χέρι με το ρεντέ, μπορεί να κάνει εξίσου καλή δουλειά, αν και θα χρειαστείτε λίγο περισσότερο χρόνο και δύναμη. Επιλέξτε εσείς σε ποια διάμετρο του ρεντέ θα το τρίψετε, ανάλογα με το αν θέλετε το ρύζι σας πιο ψιλό ή πιο παχύ.

5. Μαγειρέψτε το σε ένα τηγάνι με ελαιόλαδο.
Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να μαγειρέψετε το ρύζι από κουνουπίδι σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά με λίγο ελαιόλαδο και άλλα καρυκεύματα της αρεσκείας σας. Μαγειρέψτε το για τρία έως πέντε λεπτά, αλλά μην το αφήσετε να μείνει πολύ, καθώς το τελευταίο πράγμα που θέλετε είναι ένα μαλακό ρύζι! Η υφή θα είναι η πλέον ιδανική και ευχάριστη για κατανάλωση εάν περιορίσετε το χρόνο μαγειρέματος στο τηγάνι, ώστε να έχετε ένα σπυρωτό και τραγανό αποτέλεσμα.

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;