Κατηγορίες

Πώς να καταλάβω πότε το αβοκάντο είναι τέλεια ώριμο

Πώς να καταλάβω πότε το αβοκάντο είναι τέλεια ώριμο
Εξαιρετικά θρεπτικά, με καλά λιπαρά και βιταμίνες, τα αβοκάντο είναι από τα λίγα φρούτα, που μπορούν να χρησιμοποιηθούν τόσο σε γλυκές όσο και σε αλμυρές συνταγές. Μπορούν να μας χαρίσουν πλούσια μους με βουτυρένια υφή, δροσερό γουακαμόλε ή να τα απολαύσουμε πάνω σε φρυγανισμένο ψωμί με αυγά. Μάθετε να αναγνωρίζετε το τέλεια ωριμασμένο αβοκάντο για την μέγιστη απόλαυση στο πιάτο σας.

Όταν είστε στο μανάβικο και θέλετε να διαλέξετε τα καλύτερα αβοκάντο για το γουακαμόλε σας, υπάρχουν δύο μέθοδοι για τη σωστή επιλογή.

Ο ένας τρόπος είναι αρχικά, να ελέγξτε το εξωτερικό περίβλημα. Τα ώριμα αβοκάντο είναι πιο σκούρα από τα άγουρα, με ελαφρώς σκουροπράσινο χρώμα. Προσέξτε όμως να μην είναι υπερβολικά σκούρο ή καφέ, καθώς αυτό θα σημαίνει πως είναι παραωριμασμένα.Ο άλλος τρόπος είναι να τοποθετήστε το αβοκάντο στην παλάμη του χεριού σας, να το πιέσετε με τα δάχτυλά σας και αν είναι ελαφρώς μαλακό αλλά όχι υγρό, τότε είναι τέλειο για κατανάλωση. Η σάρκα από τα ώριμα κι έτοιμα για φαγητό αβοκάντο, είναι σταθερή και απαλή στην πίεση και εξωτερικά το φρούτο είναι πιο σκούρο. 

Ένα άλλο μυστικό, αν βρίσκεστε στο σπίτι είναι απλώς να ξεφλουδίστε το μικρό καπάκι στο πάνω μέρος του αβοκάντο. Εάν αφαιρείται εύκολα και βλέπετε πράσινο το φρούτο μέσα, είναι καλό. Εάν δε βγαίνει, είναι πιθανό να μην είναι ώριμο, ενώ αν το τραβήξετε και βλέπετε τη σάρκα καφέ, αυτό σημαίνει πιθανώς ότι είναι υπερβολικά ώριμο και όταν το ανοίξετε να το δείτε περισσότερο καφέ, παρά πράσινο.  

Τέλος, όταν το κόψετε, θα ξέρετε ότι είναι άγουρο εάν ο σπόρος είναι δύσκολο να αφαιρεθεί και το εσωτερικό είναι ως επί το πλείστον σκληρό. Σε αυτήν την περίπτωση θα χρειαστούν άλλες δύο μέρες περίπου για να ωριμάσουν.

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;