Κατηγορίες

Πώς να φτιάξω τέλεια καραμελωμένα κρεμμύδια

Πώς να φτιάξω τέλεια καραμελωμένα κρεμμύδια
Γιατί να αγοράσετε, όταν μπορείτε να φτιάξετε μόνοι τα πιο ωραία, καραμελωμένα κρεμμύδια, για να βάλετε στις σαλάτες, στα μπέργκερ ή στα χοτ ντογκ σας; Με τα παρακάτω βήματα κάνετε τα κρεμμύδια να βγάλουν όλη τη γλύκα.. μόνα τους.


1. Κόψτε τα κρεμμύδια σε μέτριες φέτες.
Οι πολύ λεπτές φέτες, θα κάνουν τα κρεμμύδια να ψηθούν πολύ γρήγορα, ενώ το πιθανότερο είναι να καούν και να κολλήσουν στο τηγάνι. Κόψτε τα κρεμμύδια σε λωρίδες μισού εκατοστού. Αυτό θα τα αποτρέψει επίσης από το να βγουν πολύ στεγνά.

2. Χρησιμοποιείστε και λάδι και βούτυρο.
Το βούτυρο έχει την τάση να καίει τα υλικά που μαγειρεύονται σε αυτό αν δε χρησιμοποιηθεί σωστά. Από την άλλη αν χρησιμοποιήσετε απλώς λάδι, θα χάσετε όλα τα υπέροχα αρώματα από το βούτυρο, τα οποία θα ενισχύσουν τη γεύση των καραμελωμένων κρεμμυδιών σας. Το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι είναι να χρησιμοποιήσετε και τα δύο, ώστε να μαγειρευτούν σωστά και να έχουν πλούσιο άρωμα.3. Δώστε τους χώρο στο τηγάνι.
Αν βάλετε πολλά κρεμμύδια στο τηγάνι, αυτά θα συσσωρευτούν και θα βγάλουν την υγρασία τους με λάθος τρόπο. Τελικά, πιθανόν να καραμελώσουν, αλλά θα χρειαστούν πολύ περισσότερο χρόνο. Προτιμήστε να φτιάξετε μικρότερη ποσότητα, για πιο σίγουρα αποτελέσματα.

4. Μαγειρέψτε σε σιγανή φωτιά.
Ίσως το άλφα και το ωμέγα, ώστε να βγάλουν όλα τους τα σάκχαρα χωρίς να διασπαστούν και να πετύχετε το τέλειο καραμέλωμά τους, να είναι η μέτρια προς χαμηλή θερμοκρασία. Δώστε τους το χρόνο να κάνουν μόνα τους τη διαδικασία, χωρίς την πίεση της υψηλής φωτιάς.

5. Πάρτε όλη τη γεύση.
Τα υπολείμματα, που μένουν στον πάτο και στα τοιχώματα του τηγανιού είναι εξαιρετικά γευστικά. Μην τα αφήσετε να χαθούν. Με ελάχιστο νερό ή κρασί πάρτε όλη τη γεύση μέσα από το τηγάνι κι ενσωματώστε το μείγμα μέσα στα καραμελωμένα κρεμμύδια.


Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;