Κατηγορίες

Πώς να κάνω το πιο ζουμερό ρολό κιμά

Πώς να κάνω το πιο ζουμερό ρολό κιμά
Το ρολό από κιμά, γνωστό και ως meatloaf, ίσως σας φαίνεται δύσκολο να το μαγειρέψετε ή θεωρείτε πως μπορούν να το πετύχουν μόνο επαγγελματίες σεφ. Λοιπόν, ήρθε η ώρα όχι μόνο να το τολμήσετε, αλλά να μάθετε και όλα του τα μυστικά, για την απόλυτη επιτυχία.

1. Χρησιμοποιήστε πάνω από ένα είδος κρέατος.
Ακόμα κι αν η συνταγή σας λέει να χρησιμοποιήσετε μόνο βόειο κιμά, δοκιμάστε να το ανακατέψετε προσθέτοντας, ακόμα ένα ή περισσότερα κρέατα. Αντικαταστήστε έως και το μισό βόειο κιμά με χοιρινό, κοτόπουλο ή γαλοπούλα, για να βελτιώσετε συνολικά και τη γεύση, αλλά και την υφή. 

2. Γεμίστε το με τυρί.
Κάντε το ρολό σας γεμιστό με ένα τυρί ή με ένα μιξ τυριών της αρεσκείας, προσέχοντας να μην είναι ένα μείγμα πολύ αλμυρό και σίγουρα να περιέχει τυριά, που λιώνουν. Αυτό θα κάνει το ρολό υπέροχα ζουμερό και μοναδικά τυρένιο. 

3. Ενισχύστε τη γεύση.
Και όχι μόνο με μπαχαρικά και καρυκεύματα, αλλά προσθέτοντας κάποια σως, που θα δώσει επιπλέον υγρασία στο τελικό αποτέλεσμα, όπως κέτσαπ, σάλτσα BBQ, σάλτσα σόγιας, μουστάρδα ή απλή κόκκινη σάλτσα. Ένας άλλος τρόπος είναι να ενσωματώσετε μερικά σοταρισμένα λαχανικά, όπως καρότα, σέλινο, μανιτάρια, κολοκυθάκια ή σπανάκι στο μείγμα σας για να βελτιώσετε την υγρασία, τη γεύση και την υφή του κρέατος.



4. Ζυμώστε το με τα χέρια.
Δεν υπάρχει καλύτερο εργαλείο για να ζυμώσετε τον κιμά, από τα ίδια σας τα χέρια. Ενσωματώστε προσεκτικά τα υλικά και αποφύγετε να πιέσετε το μείγμα υπερβολικά. 

5. Συμπεριφερθείτε του με προσοχή.
Όπως και πριν, είναι σημαντικό να φερθείτε στο ρολό σας ιδιαίτερα “ευγενικά”, κατά τη μεταφορά του στο ταψί, ώστε να αποφύγετε την συμπίεση και να μη βγει το μείγμα στεγνό. 

6. Αφήστε το να ξεκουραστεί.
Αφήστε πάντα το κρέας σας να ξεκουράζεται για τουλάχιστον 10 λεπτά αφού το βγάλετε από το φούρνο. Αν το κόψετε αμέσως μόλις το βγάλετε από το φούρνο, η υγρασία θα εξατμιστεί και δε θα ενσωματωθεί σωστά και ομοιόμορφα σε όλο το ρολό.  

7. Κάντε μια δοκιμή γεύσης.
Μη φοβάστε, δεν εννοούμε να δοκιμάσετε το κρέας σας ωμό. Για να είστε όμως σίγουροι, ότι το έχετε καρυκεύσει σωστά και πως είστε ευχαριστημένοι με το τελικό αποτέλεσμα, δοκιμάστε να τηγανίσετε ένα μικρό κομμάτι, πριν ψήσετε ολόκληρο το ρολό κιμά. 





Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;