Κατηγορίες

Να ξαρμυρίσω τον μπακαλιάρο

21/03/2017 20:30, 0 σχόλια

Να ξαρμυρίσω τον μπακαλιάρο
Το σωστό ξαλμύρισμα του παστού μπακαλιάρου θεωρείται το μεγαλύτερο μυστικό επιτυχίας για κάθε συνταγή. Ιδού τα βασικά βήματα και μερικά μικρά μυστικά ώστε να έχετε το καλύτερο αποτέλεσμα.


Ξεπλένουμε πολύ καλά
κάτω από τρεχούμενο νερό τον μπακαλιάρο, τρίβοντας ελαφρά με τα χέρια μας.

Κόβουμε τον μπακαλιάρο σε μερίδες ανάλογα με τον τρόπο που πρόκειται να τον μαγειρέψουμε.

Τοποθετούμε ένα πλέγμα στον πυθμένα από μια μεγάλη λεκάνη ή κατσαρόλα, βάζουμε επάνω τα κομμάτια του μπακαλιάρου και προσθέτουμε μπόλικο νερό ώστε να τα σκεπάσει πολύ καλά. Το πλέγμα εμποδίζει τον μπακαλιάρο να έρχεται σε επαφή με το αλάτι που κατακάθεται στην κατσαρόλα.

Αλλάζουμε το νερό κάθε 4 ώρες περίπου για ένα 24ωρο. Το βήμα αυτό θεωρείται το σπουδαιότερο. Στο τέλος πρέπει ο μπακαλιάρος να μην είναι αρμυρός αλλά να αφήνει στο στόμα μια πολύ ελαφριά γεύση αλατιού γιατί διαφορετικά θα είναι τελείως άνοστος.



Tip: Εάν θέλουμε ο μπακαλιάρος να έχει γεύση που να πλησιάζει εκείνη του νωπού, στην τελευταία αλλαγή νερού προσθέτουμε και λίγο γάλα.

Εάν θέλουμε τον μπακαλιάρο χωρίς δέρμα και κόκκαλα, μετά το τελευταίο βήμα τον βουτάμε για μερικά λεπτά σε βραστό νερό και έτσι τον καθαρίζουμε εύκολα.




Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;