Κατηγορίες

Πώς να φτιάξω την τέλεια μαρέγκα

Πώς να φτιάξω την τέλεια μαρέγκα
Μια καλή μαρέγκα μπορεί να κάνει τη διαφορά στα γλυκά μας. Αν και δεν είναι δύσκολο να φτιάξουμε μαρέγκα, είναι πολύ εύκολο να κάνουμε λάθη και να μην έχουμε το τέλειο αποτέλεσμα. Ιδού μερικά πράγματα που πρέπει να προσέξουμε για να πετύχει.

H προετοιμασία

Όλα τα σκεύη που θα χρησιμοποιήσουμε για τη μαρέγκα πρέπει να είναι απόλυτα στεγνά και καθαρά, χωρίς λίπη και ίχνη από προηγούμενες χρήσεις, καθώς αυτά περιορίζουν τη διόγκωση της μαρέγκας. Προτιμάμε ένα γυάλινο μπολ.

Τα αυγά
Τα αυγά πρέπει να είναι φρέσκα. Χωρίζοντας το ασπράδι από τον κρόκο, προσέχουμε να μην πέσει κρόκος μέσα στο μπολ με τα ασπράδια. Αν πέσει μέσα κρόκος, η μαρέγκα δεν θα διογκωθεί αρκετά. Επίσης, σημαντικό είναι να αφήσουμε τα ασπράδια να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου (περίπου 30 λεπτά) για να μπορούμε να τα χτυπήσουμε πιο εύκολα και γρήγορα.Η τεχνική
Είναι προτιμότερο να χτυπήσουμε τα ασπράδια στο μίξερ και όχι στο χέρι με σύρμα. Η ζάχαρη προστίθεται αφού χτυπήσουμε τα ασπράδια. Η κατάλληλη στιγμή για να προσθέσουμε τη ζάχαρη είναι όταν τα ασπράδια σχηματίσουν μαλακές κορυφές. Την προσθέτουμε σταδιακά, συνεχίζοντας το χτύπημα και χαμηλώνοντας την ταχύτητα. Από τη στιγμή που θα ξεκινήσουμε το χτύπημα της μαρέγκας, δεν σταματάμε τη διαδικασία στη μέση γιατί η μαρέγκα θα «κάτσει». Επίσης, δεν την παραχτυπάμε γιατί θα γίνει στεγνή και δεν θα ενσωματωθεί σωστά. Όταν η μαρέγκα μας είναι σφιχτή και γυαλιστερή σταματάτε το χτύπημα. Αν μετακινήσουμε το μπολ ελαφρά, η μαρέγκα θα πρέπει να μη μετακινείται.Μερικά ακόμη tips:
Για να γίνει πιο σφιχτή, εκτός από ζάχαρη, μπορούμε να προσθέσουμε κάποιο όξινο υλικό όπως λίγο λεμόνι ή ξίδι. Αυτό μάλιστα θα βοηθήσει στο να γίνει η μαρέγκα τραγανή εξωτερικά και μαλακή μέσα.
Για να την ενσωματώσουμε σε ένα μείγμα, θα πρέπει οι κινήσεις μας να είναι απαλές και κυκλικές έτσι ώστε να διατηρήσει τον όγκο της.
Για να κόψουμε γλυκά που έχουν μαρέγκα χωρίς να διαλυθούν, χρησιμοποιούμε ένα μαχαίρι που έχουμε πρώτα βουτήξει σε κρύο νερό.
Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;