Κατηγορίες

Να διατηρήσω τη φέτα

Να διατηρήσω τη φέτα
Η αγαπημένη μας φέτα, είναι το πασπαρτού για πολλές, ελληνικές συνταγές. Μυρωδάτη, είτε απαλή με βουτυρένια υφή, είτε πιο σκληρή με πικάντικη γεύση, σημασία δεν έχει πως την προτιμάτε, αλλά ο τρόπος που την συντηρείτε. 

Τη λύση φυσικά έρχεται να δώσει η άλμη, το θολό υγρό στο οποίο συσκευάζεται συχνά η φέτα. Όταν εκτίθεται στον αέρα, το τυρί αρχίζει να στεγνώνει και η γεύση να αλλοιώνεται. Το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε, είναι να αγοράζετε τη φέτα σας από μικρά μπακάλικα και τοπικές επιχειρήσεις, όπου θα σας δώσουν με μεγάλη χαρά λίγη άλμη σε ένα μικρό δοχείο, αν τους το ζητήσετε.Αν δεν υπάρχει αυτή η δυνατότητα, μπορείτε εύκολα να αποθηκεύσετε το υπόλοιπο τυρί φτιάχνοντας τη δική σας άλμη. Σε 2 κούπες ζεστού, αλλά όχι καυτού, νερού ρίξτε 2 κουταλάκια αλάτι και ανακατέψτε μέχρι να διαλυθεί. Βάλτε την στο ψυγείο και μόλις κρυώσει, αποθηκεύστε την υπόλοιπη φέτα στην άλμη. Βεβαιωθείτε επίσης, ότι το τυρί έχει καλυφθεί πλήρως. Η άλμη είναι επίσης ο αρωματικός παράγοντας που δίνει στην φέτα την αλμυρή σπιρτάδα της, οπότε αν η φέτα που έχετε πάρει είναι ήδη αλμυρή, μειώστε το αλάτι.

Σημειώστε, πως αν έχετε αγοράσει φέτα χύμα, η ποσότητα που σας περίσσεψε είναι μικρή και πρόκειται να την καταναλώσετε μέσα στις επόμενες 5 ημέρες, δε χρειάζεται άλμη, αλλά μπορείτε να την αποθηκεύσετε στο τυλιχτό χαρτί της συσκευασίας, το οποίο διατηρεί την υγρασία.
Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;