Κατηγορίες

Να μη μαυρίζουν τα κομμένα φρούτα

16/03/2017 18:00, 0 σχόλια

Να μη μαυρίζουν τα κομμένα φρούτα
Μάθετε ένα χρήσιμο κόλπο για να μη μαυρίζουν τα φρούτα, κυρίως τα μήλα και τα αχλάδια, μετά το κόψιμο. Για να τα έχετε μαζί σας στη δουλειά και να τα παίρνει το παιδί στο σχολείο ζουμερά και τραγανά.


Φρούτα όπως τα μήλα και τα αχλάδια οξειδώνονται εξαιτίας της έκθεσής τους στον αέρα, με αποτέλεσμα να μαυρίζουν πολύ γρήγορα. Αν και η γεύση τους δεν αλλάζει, η αντιαισθητική όψη τους αποτρέπει πολλούς από το να φάνε, ενώ μπορεί να καταστρέψει και την παρουσίαση ενός πιάτου. Πολλές φορές μας έχει τύχει, για παράδειγμα, να φτιάχνουμε μια φρουτοσαλάτα και τα φρούτα να έχουν μαυρίσει πριν καν την ετοιμάσουμε.



Πολλοί τα μουλιάζουν σε κρύο νερό με χυμό λεμονιού ή αλάτι. Εμείς σας έχουμε μια πιο ελκυστική εναλλακτική λύση.

Σε ένα μπολ ανακατέψτε 2 κουταλιές της σούπας μέλι και μία κούπα νερό. Μόλις το μέλι διαλυθεί στο νερό, ρίξτε μέσα τα κομμένα φρούτα. Αφήστε τα στο μπολ για 30 δευτερόλεπτα και δεν πρόκειται να μαυρίσουν για τις επόμενες οχτώ ώρες!




Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;